Wilton – dekorationsverktyg för cupcakes – Recension

wilton dekorationsset

Med rätt verktyg kan vilken torr muffin som helst kan förvandlas till en läcker cupcake med lite frosting och några verktyg. Från padda till prins och från bulle till bakverk!

Cupcakes är utmäkt att ha på fika bordet på alla typer av tillställningar.

Vi testar Dekorationsset från Wilton

Betyg 5/5 Kan köpas för 237 kr på CDON kr (Finns ej längre hos barnkalaset,se)

 

Kitet med dekorationsverktyg kommer från Wilton och innehåller sådant som alla hobbybagare borde ha hemma.

I Förpackningen finner man fem olika tyllar för spritsning av olika mönster, ett gäng spritspåsar, en palett (eller spatel om man hellre vill det), samt ett häfte med tips och trix. Med lite övning, precis som förpackningen antyder, lär man sig snabbt använda dom olika sakerna på olika sätt genom att prova olika tekniker.

Man kan piffa upp både hembakta och köpta muffins att servera på kalas, bröllop, dop och babyshower.

Dekorera efter tycke och smak

Syftet med den här typen av bakverktyg är att man ska dekorera muffins och andra bakverk, förslagsvis med frostnig eller grädde. Det man ska tänka på är att konsistensen på det man vill ha som toppping bör vara ganska fast så att formen håller sig fin, annars blir det mest bara kladd.

wilton lägga på frosting

När man har blandat sin topping i önskad färg är det helt enkelt bara att prova sig fram. Jag själv har aldrig varit någon hejare på att spritsa och jag tycker att det är ganska svårt att få till ett snyggt resultat. Ju mer man tränar desto bättre blir det dock och man får leka med både färg, form och fantasi vilket är otroligt roligt.

I häftet som följer med kitet fanns dessutom många fina förslag på olika spritsningar och tips på tekniker man kan använda sig av. Jag testade även att skära bort toppen på några av muffinsarna för att ha en plan yta att dekorera på vilket jag tyckte blev lite enklare men det är såklart en smaksak.

wilton snygga muffinsar

Jag fastnade extra för paletten, eller spateln, som används för att breda ut toppingen med. Resultatet blir inte lika lekfullt som med en sprits men man kan istället hälla över lite strössel eller några bär för att ändå få en snygg och rolig cupcake.

Kitet är verkligen prisvärt och roligt att använda och dessutom känns det som att det är bra kvalitet på prylarna

Betyg

Kitet är verkligen prisvärt och roligt att använda och dessutom känns det som att det är bra kvalitet på prylarna. Spritstyllarna kan man använda till mycket och det följde med många påsar. Som jag nämnde tidigare tycker jag att det är lite svårt att spritsa med snyggt resultat men detta är produkter som kommer användas flitigt framöver, både för cupcakes, tårtor och andra bakverk.

wilton test av dekorationspaket

Häftet med bilder och tips var inspirerande att bläddra i även om jag valde att testa några egna varianter. Övning ger färdighet och jag tror att när man har provat på att använda produkterna ett par gånger så kommer man kunna skapa riktigt snygga bakverk utan något större krångel. Kitet får därför betyget 5 av 5!

(I samarbete med Barnkalaset)

  • Betyg 5/5
  • 5 x tyllar, 12, 18, 32, 104 och 105
  • 1 x vinklad palett
  • engångsspritspåsar ca 30 cm
  • tips och intruktioner medföljer
  • 199 kr
Till Butik / Beställ