Tårtdekorationer Bröllop

bröllop tårtdekorationer

En blommig sommardröm, gräddvit och enkel eller ett färgsprakande mästerverk. Vilka tårtdekorationer vill du ha till bröllopstårtan?

vit sockerpasta

Vit sockerpasta

Vit sockerpasta är en självklarhet på många bröllopstårtor, antingen till att täcka hela tårtan med eller att använda till figurer. Forma för hand eller använd utstickare och du kan dekorera tårtan med vackra blommor, blad, hjärtan eller något annat tjusigt. Sockerpasta är lätt att arbeta med och smakar dessutom gott – perfekt för ätbara dekorationer.

39:-

Till Butik / Beställ
SE INSPIRATION – SNYGGA BRÖLLOPSTÅRTOR

 

just married tårtdekoration

Tårtdekoration ”Just Married”

En så kallad ”Cake Topper” blir kronan på verket – denna med texten ”Just Married” utskuret i trä. Den här typen av tårtdekoration passar på alla typer av tårtor och är bara att trycka ned innan serveringen. Denna kan användas som enda tårtdekoration eller tillsammans med till exempel ett brudpar på toppen, beroende på hur mycket dekorationer man vill ha.

49:-

Till Butik / Beställ

sockerpärlor

Sockerpärlor

Ätbara sockerpärlor från märket PME. Finns att välja i färgerna ”Pearlized Ivory” och ”Pearlized Blush”. Båda är alltså vita men i olika nyanser och med pärlemorsytan är detta kanske det självklara valet när det kommer till att dekorera bröllopstårtan. Placera pärlorna i vackra mönster eller strössla över tårtan på måfå.

49:-

Till Butik / Beställ

 

röda sockerhjärtan

Sockerdekorationer hjärtan

Vad symboliserar kärlek mer än hjärtan? Pynta den annars väldigt vita tårtan med sockersötahjärtan i rött. Hjärtana har olika storlekar, är gjorda av just socker och levereras i 16-pack. Fina att fästa runt tårtans kant eller strössla över toppen.

https://www.sockerpasta.nu/goto/sockerhjartan

49:-

Till Butik / Beställ
SE INSPIRATION – SNYGGA BRÖLLOPSTÅRTOR

Tips vid dekoration av bröllopstårta

  • Följ temat – Dekorera bröllopstårtan efter bröllopets tema! Har borden och lokalen dukats och pyntats i till exempel färgerna vitt och guld kan tårtan med fördel också gå i samma färger.
  • Spegla smakerna – En bröllopstårtas smaker är ofta lika noggrant utvalda som dekorationerna. Ett bra tips är att försöka spegla tårtans smaker även på utsidan. Är tårtan fylld med choklad – dekorera med choklad. Är den fylld med syrliga citrussmaker så hitta något som passar till det. Röda bär i fyllningen – dekorera med röda bär!
  • Enkelt är snyggt – Känns det svårt att dekorera den perfekta bröllopstårtan efter tema eller smaker är det bästa tipset att hålla den så enkel som möjligt. En tårta med vita och släta kanter gör sig bra precis som den är. Ett brudpar eller några blommor på toppen eller med ett vackert sidenband runt om räcker gott och väl – resultatet blir en enkel men stilren bröllopstårta.

unicorn fototårta   babblarna tårta med tårtbild   fotbollstårta   tårta med star wars-tema