Tårtdekorationer Bröllop

bröllop tårtdekorationer

Bröllopstårtor är ofta enkla i all sin prakt – vanligen vita med vackra utsmyckande detaljer och tårtdekorationer. Här presenteras flera olika tårtdekorationer till bröllop.

vit sockerpasta

Vit sockerpasta

Vit sockerpasta är en självklarhet på många bröllopstårtor, antingen till att täcka hela tårtan med eller att använda till figurer. Forma för hand eller använd utstickare och du kan dekorera tårtan med vackra blommor, blad, hjärtan eller något annat tjusigt. Sockerpasta är lätt att arbeta med och smakar dessutom gott – perfekt för ätbara dekorationer.

29:-

Till Butik / Beställ
SE INSPIRATION – SNYGGA BRÖLLOPSTÅRTOR

 

just married tårtdekoration

Tårtdekoration ”Just Married”

En så kallad ”Cake Topper” blir kronan på verket – denna med texten ”Just Married” utskuret i trä. Den här typen av tårtdekoration passar på alla typer av tårtor och är bara att trycka ned innan serveringen. Denna kan användas som enda tårtdekoration eller tillsammans med till exempel ett brudpar på toppen, beroende på hur mycket dekorationer man vill ha.

49:-

Till Butik / Beställ

sockerpärlor

Sockerpärlor

Ätbara sockerpärlor från märket PME. Finns att välja i färgerna ”Pearlized Ivory” och ”Pearlized Blush”. Båda är alltså vita men i olika nyanser och med pärlemorsytan är detta kanske det självklara valet när det kommer till att dekorera bröllopstårtan. Placera pärlorna i vackra mönster eller strössla över tårtan på måfå.

49:-

Till Butik / Beställ

 

röda sockerhjärtan

Sockerdekorationer hjärtan

Vad symboliserar kärlek mer än hjärtan? Pynta den annars väldigt vita tårtan med sockersötahjärtan i rött. Hjärtana har olika storlekar, är gjorda av just socker och levereras i 16-pack. Fina att fästa runt tårtans kant eller strössla över toppen.

https://www.sockerpasta.nu/goto/sockerhjartan

49:-

Till Butik / Beställ
SE INSPIRATION – SNYGGA BRÖLLOPSTÅRTOR

vit marsipan

Vit marsipan

Vit marsipan från Fun Cakes, som kan användas för att täcka bröllopstårtan eller för att tillverka egna tårtdekorationer, – och figurer. För att täcka en tårta på 24–26 diameter med marsipan behövs ca 500 gram. En förpackning innehåller 250 gram.

39:-

Till Butik / Beställ

brudpart till tårtan

Brudpar – PartyDeco

Ett vackert brudpar från PartyDeco, omgivet av en dekoration av vita rosor formade som ett hjärta. Paret är 16 cm högt och passar som dekoration på alla typer av bröllopstårtor.

Brudparet är tillverkat I polyresin och kan sparas som minne efter bröllopet.

49:-

Till Butik / Beställ

caketopper bröllop

Cake Topper Mr & Mrs – PartyDeco

En modern Cake Topper från märket PartyDeco med texten ”Mr & Mrs”- som passar perfekt som kronan på verket på en bröllopstårta. Texten är utskuren i papp och pinnarna av trä och mäter 25,5 cm, inklusive pinnarna som sticks ned i tårtan.

55:-

Till Butik / Beställ

ätbara blommor

Rosor i vitt och rosa

Ätbara rosor och blad i vitt, rosa och grönt blir en enkel och fin dekoration på en bröllopstårta. Dekorationerna är tillverkade i rispapper och rosorna mäter 3,8 x 4,1 x 4 cm. Bladens mått är 0,4 x 4,7 x 4,7 cm.

Förpackningen innehåller 2 vita och 2 rosa rosor samt 5 gröna blad.

69:-

Till Butik / Beställ

silver marsipanrosor

Marsipanrosor

Vackra och skimrande rosor i marsipan som kan användas för att smycka bröllopstårtan på ett fint men diskret sätt. Rosorna mäter ca 2,5 cm i diameter och är givetvis ätbara. Kan fästas på sockerpasta och marsipan med hjälp av lite vatten eller ätbart lim om det behövs.

Rosorna kommer från Fun Cakes och en förpackning innehåller 6 st.

43:-

Till Butik / Beställ

stora vita sockerpärlor

Stora Vita Sockerpärlor – Fun Cakes

Stora, fina och ätbara sockerpärlor från Fun Cakes i en skinande vit nyans. Kan läggas som ett pärlband runt tårtans kant, placeras i fina mönster eller bara strös över tårtan. Pärlornas storlek är 7 mm och en förpackning innehåller 80 gram.

42:-

Till Butik / Beställ

Strössel Love Medley – Fun Cakes

Ett strössel med namnet ”Love Medley” som går i sann kärleksanda. Strösslet har former av hjärtan i olika rosa nyanser blandat med vita och rosa sockerpärlor. Ger en härlig färgklick på bröllopstårtan om man vill ha något annan än bara klassiskt vitt.

Strösslet kommer från Fun Cakes och en burk innehåller 180 gram.

89:-

Till Butik / Beställ

ätbart bladguld

Ätbart Bladguld 24 karat – Sugarflair

Med ätbart bladguld i 24 karat från Sugarflair kan man göra bröllopstårtan till något alldeles extra. Bladguldet kan klippas till önskade former och figurer, till exempel hjärtan, eller rivas på måfå och strösslas över tårtan. För att fästa figurer och former behöver man komplettera med ett ätbart lim.

Förpackningen innehåller ett ark gladguld med storleken 8 x 8 cm.

62:-

Till Butik / Beställ

Exempel på dekoration till bröllop, tårta och bakverk

Sockerpasta, Marsipan och Gum Paste

Sockerpasta, marsipan och gum paste har flera saker gemensamt. Samtliga går att äta och skapa dekorationer av men sockerpasta och marsipan lämpar sig även till att täcka tårtor med. Gum paste är mer elastisk än både sockerpasta och marsipan och lämpar sig därför bättre till att göra figurer och dekorationer av.

Sockerpasta, marsipan och gum paste går alla att färga med pastafärg – om man till exempel vill göra dekorationer till tårtan som går i samma färgtema som det övriga bröllopet.

Brudpar och Cake Toppers

En tårta på ett bröllop pryds ofta av ett brudpar eller annan ”master piece” på toppen, för att få den där verkliga bröllopstårtakänslan. Brudpar finns i många olika modeller, storlekar och material och ger tårtan en klassisk look.

En cake topper, som också finns i många olika utföranden, ger ett modernare utseende. Har ofta färgerna silver eller guld och passar därmed på ett bröllop med det färgtemat, men kan givetvis användas oavsett tema.

Ätbara blommor

Blommor hör bröllop till och är vanliga som dekorationer även på bröllopstårtor. Man kan använda sig av riktiga blommor men vill man slippa plocka av dom innan det är dags att äta av tårtan kan man välja ätbara blommor. Dessa kan vara tillverkade av socker, sockerpasta, marsipan och andra ätbara material och finns att hitta i olika storlekar, modeller och färger.

Sockerpärlor och andra små dekorationer

Med sockerpärlor, strössel och andra små men väl utvalda dekorationer kan man sätta den sista ”touchen” på bröllopstårtan. Skimrande sockerpärlor kan till exempel placeras strategiskt i ett mönster runt tårtans kanter och ett strössel kan man använda för att rama in tårtkanten på toppen. Med dekorationer som dessa är det enkelt att matcha ett eventuellt färgtema, så som rött, rosa, guld eller silver.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tips vid dekoration av bröllopstårta

  • Följ temat – Dekorera bröllopstårtan efter bröllopets tema! Har borden och lokalen dukats och pyntats i till exempel färgerna vitt och guld kan tårtan med fördel också gå i samma färger.
  • Spegla smakerna – En bröllopstårtas smaker är ofta lika noggrant utvalda som dekorationerna. Ett bra tips är att försöka spegla tårtans smaker även på utsidan. Är tårtan fylld med choklad – dekorera med choklad. Är den fylld med syrliga citrussmaker så hitta något som passar till det. Röda bär i fyllningen – dekorera med röda bär!
  • Enkelt är snyggt – Känns det svårt att dekorera den perfekta bröllopstårtan efter tema eller smaker är det bästa tipset att hålla den så enkel som möjligt. En tårta med vita och släta kanter gör sig bra precis som den är. Ett brudpar eller några blommor på toppen eller med ett vackert sidenband runt om räcker gott och väl – resultatet blir en enkel men stilren bröllopstårta.

unicorn fototårta   babblarna tårta med tårtbild   fotbollstårta   tårta med star wars-tema