Tårtdekoration jul

tomte bildtårta

Den här glada tomten som ser ut att hoppa rätt ut ur tårtan passar perfekt på barnens jultårta. När all julmat fått lägga sig lite, och det är dags för fika i väntan på tomten kommer jultårtan göra sig perfekt! Bilden av oblat läggs direkt på den färdiga tårtan.

Tänk på att om oblaten ska läggas direkt på grädde rekommenderas det att du inte lägger på den tidigare än en timme före servering, för att den inte ska riskera att ”flyta ut”.

Bilden är naturligtvis ätbar och 19 cm i diameter. Förvaras mörkt och svalt, men ej i kylskåp.

fr 59:-

Till Butik / Beställ 

snöflingor kakmått

Med hjälp av de här fina snöflingeformarna kan du både baka vackra julkakor, och forma stjärnor av marsipan att lägga på jultårtan. Paketet innehåller sju formar i olika storlekar.

Formarna är 2,5 cm höga och mäter mellan 4 och 12 cm.

199:-

Till Butik / Beställ 

De här roliga julpinnarna med text blir trevliga att sätta i jultårtan, muffinsen, skinkmackan eller kanske i den mjuka pepparkakan. Paketet innehåller 10 pinnar med 6 olika textmotiv som ”Ho ho Ho”, ”Merry”, ”Jolly” mfl.

Pinnarna är 7,5 cm höga och kan rengöras och återanvändas.

39:-

Till Butik / Beställ 

jul muffinsformar

Hur underbart söta är inte de här muffinsformarna i julrött med tomtens bälte runt ”midjan”? Använd gärna pepparkakssmet och toppa med härlig frosting för den rätta julkänslan, och sprinkla sedan röda sockerpärlor eller rött strössel över skapelsen. Helt ljuvliga bakelser för advents- eller julfikat. Kan med fördel användas ihop med en muffinsplåt.

Innehåller 12 formar och botten på formarna är 5 cm.

79:-

Till Butik / Beställ 

party picks gold

Håller ni inte med mig när jag säger att det aldrig är fel med en extra tjusig tårta? De här fina stjärnpinnarna passar såväl till advent, Lucia, jul, nyår och till och med för födelsedagskalaset. Sticks ner i tårta, mjuk kaka eller muffins. Dekorera gärna med någon fin tårtbild först och strö på ett roligt strössel för ännu lyxigare resultat.

Stjärnorna är i metallic guld och 4,5 x 4,5 cm stora. Pinnarna är 12 cm höga.

Innehåller 12 pinnar.

45:-

Till Butik / Beställ 

Tre tips när du dekorerar jultårtan

Tårtan är en stående höjdpunkt till många festligheter, så även till jul. Det finns många enkla sätt att göra tårtan till en sprakande detalj på julbordet.

Arbeta med sockerpasta
Vad passar bättre på jultårtan än en liten tomtenisse eller några små julklappar i glada färger? Sockerpasta är lätt att arbeta med och går att forma hur du vill och finns i flera olika färger. Det går också att färga den själv för att få exakt den nyans du önskar på exempelvis tomteluvan eller julgranen som ska pryda tårtan.

Strössel och pärlor

Om du inte har tid att göra egna dekorationer finns det massor med produkter som ätbart glitter, silverkulor och sockerpärlor som passar utmärkt som dekoration för en julig touch. Skriv en text, forma en snögubbe eller snöflinga och låt tårtan skimra ikapp med juleljusen.

Använd färg

Julen är en färgglad högtid, så att matcha tårtan i färger av härliga julröda julgranskulor eller guldiga stjärnor sätter definitivt en stämningsfull prägel. Utgå från en gräddvit bas och fyll på med sprakande detaljer i juliga färger eller färga hela tårtan i rött eller guld. Sätt guldkant på tårtan!