Tårtdekoration jul

Tårtdekorationer som passar till jultårtan. Allt från tårtbilder och ljus till strössel

Bildtårta med tomte

Tårtbilder med jultema

När all julmat fått lägga sig lite, och det är dags för fika i väntan på tomten kommer jultårtan göra sig perfekt! Bilden av oblat läggs direkt på den färdiga tårtan.

Bilden är naturligtvis ätbar och 19 cm i diameter. Förvaras mörkt och svalt, men ej i kylskåp.

fr 59:-

Till Butik / Beställ

Juldekoration till tårta

Juldekoration till tårta

Fixa stans snyggaste ätbara julgranar med dessa dekorationsformar! Med hjälp av formarna skär du ut julgranar som får 3D effekt när dom sätts ihop.

I varje förpackning finns totalt 8 formar för att kunna skapa granar som är 4, 6, 8 eller 10 centimeter höga.

129:-

Till Butik / Beställ

Kakform snöflinga

Kakformar i sjärnformat

Med hjälp av de här fina snöflingeformarna kan du både baka vackra julkakor, och forma stjärnor av marsipan att lägga på jultårtan. Paketet innehåller sju formar i olika storlekar.

Formarna är 2,5 cm höga och mäter mellan 4 och 12 cm.

75:-

Till Butik / Beställ

julströssel

Strössel Christmas Morning

Ett färgglatt och juligt strössel med former av julklappar, polkagrisar, snöflingor, kulor och stavar.

Strösslet går i färgerna rött, grönt vitt och rosa och gör sig fint som dekoration på tårtor och andra bakverk för att få till den där juliga känslan.  En burk innehåller 90 g.

fr 59:-

Till Butik / Beställ

julröd sockerpasta

Sockerpasta Ruby Red

Sockerpasta i en härlig, julröd färg som kan användas för att skapa egna fina figurer, så som tomteluvor och julklappar, eller som fodring på en tårta.

Pastan är smidig att arbeta med, får en slät yta när den torkar och har en lätt smak av vanilj. En förpackning innehåller 250 g.

fr 59:-

Till Butik / Beställ

Tre tips när du dekorerar jultårtan

Tårtan är en stående höjdpunkt till många festligheter, så även till jul. Det finns många enkla sätt att göra tårtan till en sprakande detalj på julbordet.

  • Arbeta med sockerpasta

Vad passar bättre på jultårtan än en liten tomtenisse eller några små julklappar i glada färger? Sockerpasta är lätt att arbeta med och går att forma hur du vill och finns i flera olika färger. Det går också att färga den själv för att få exakt den nyans du önskar på exempelvis tomteluvan eller julgranen som ska pryda tårtan.

  • Strössel och pärlor

Om du inte har tid att göra egna dekorationer finns det massor med produkter som ätbart glitter, silverkulor och sockerpärlor som passar utmärkt som dekoration för en julig touch. Skriv en text, forma en snögubbe eller snöflinga och låt tårtan skimra ikapp med juleljusen.

  • Använd färg

Julen är en färgglad högtid, så att matcha tårtan i färger av härliga julröda julgranskulor eller guldiga stjärnor sätter definitivt en stämningsfull prägel. Utgå från en gräddvit bas och fyll på med sprakande detaljer i juliga färger eller färga hela tårtan i rött eller guld. Sätt guldkant på tårtan!