PME Side Scraper Ribbed, tårtskrapa – Recension

tårtfa

Vi har testat en tårtskrapa från PME, som kan ge både ett räfflat och slätt resultat runt tårtkanten. Läs mer om hur den används, hur mycket den kostar och mer om vad vi tyckte om produkten här.

(Produkten är sponsrad av Lyckasmedmat – Åsikterna är våra egna)

PME tårtskrapa

Till Butik / Beställ

Innehåll och funktion

Tårtskrapan levereras i en plastförpackning och är redo att användas direkt. Den är tillverkad av akrylplast och mäter ca 8 x 25,5 cm och har en slät sida och en mönstrad sida – just för att kunna göra tårtkanten både slät och mönstrad. Just denna tårtskrapa och dess form kan skapa ett räfflat mönster genom att dra den runt tårtan.

Användning

Att använda en tårtskrapa med mönster är ett roligt sätt att piffa till en tårta. Den hålls mot tårtans kant, efter att man lagt på ett lager med någon typ av frosting, och sedan snurras tårtan (roterande tårtfat är att föredra) och skrapan lämnar ett mönster.

Så gjorde vi

När vi testade tårtskrapan hade vi en vanlig tårta spacklad med ett tunt lager grädde som bas. Därefter färgade vi grädde med röd och rosa pastafärg och fyllde två spritspåsar med vardera färg.

Tårtans kant spritsades sedan med den färgade grädden – ett varv med rosa, ett varv med rött och så vidare, tills att hela tårtans kant var randig. Nu var det dags att ta fram tårtskrapan och vi började med att testa den räfflade sidan.

Vi använde även ett roterande tårtfat och på så vis var det bara att hålla skrapan i ett stadigt grepp och snurra på fatet, så att ett mönster bildades. Resultatet blev så där – det var svårare att få ett snyggt resultat än väntat och grädden blev dessutom lite grynig, vilket den kan bli om man jobbar med den för mycket.

Vi valde därför att testa även den raka sidan på skrapan och då blev resultatet lite bättre, även fast kanten blev slät i stället för räfflad.

Pris

Just denna tårtskrapa, som heter Tall Edge Side Scraper Ribbed och kommer från märket PME, kostar ca 155 kronor. Inte jättedyrt och heller inte jättebilligt och det känns som det är svårt att få ett bra resultat på första försöket.

Är man beredd att öva lite kan man nog lyckas med riktigt snygga tårtor, vilket ändå gör att produkten känns prisvärd. För att bara använda den en gång kanske man hellre kan lägga pengarna på något annat.

Fördelar och nackdelar

+ Bra kvalitet

+ Kan ge ett snyggt resultat om man lyckas

– Lite svår att använda för nybörjaren

Personliga åsikter och betyg

Tårtskrapan gav i vårt fall inte riktigt det resultat vi hade förväntat oss – men å andra sidan är det troligen inte skrapan i sig det beror på, utan att man behöver öva lite för att få till det. Det som var svårt var att veta hur hårt eller löst man skulle hålla den intill tårtkanten samt att grädde inte verkat optimalt för ändamålet.

Skulle man använda till exempel smörkräm eller liknande, som har en fastare och slätare konsistens, samt få öva lite på att få in den rätta ”knixen” tror vi att tårtskrapan kan ge ett väldigt fint resultat.

Kvaliteten känns bra och även om priset kanske är lite högt för en liten plastbit, samt att resultatet inte blev som förväntat tycker vi ända att den här produkten förtjänar betyget 4/5.

 

PME tårtskrapa

Betyg och Butik

Skapa ett slätt eller ribbat mönster på tårtans kant med hjälp av denna tårtskrapa från märket PME. Lite svår att använda för nybörjaren men efter lite övning kan man få till riktigt snygga tårtor! Betyg 4/5.

Till Butik / Beställ