Böcker om sockerpasta, Cupcakes och tårtdekorationer

Samtliga böcker länkas till den butik där de kan hittas.

dekorerade tårtor

Squire Kitchen Cakes & Sugarcraft april – maj 2016

Squire Kitchens bakmagasin ”Cakes and sugarkraft” erbjder i denna upplaga 112 välfyllda sidor av tips, tricks och härlig inspiration för vårbaket. Upplagan har vårtema men bjuder dessutom på mycket mer. Bland annat finns här massor med vackra bilder och 20 steg för steginstruktioner till olika sorters bakverk.

Beställ här

dekorerade tårtor

Dekorerade tårtor: För alla tillfällen

I den här boken visar författarna Klaus Klaussen och Corina Weis hur man, steg för steg, kan skapa mästerverk i form av tårtor – både ur ett gastronomiskt och estetiskt perspektiv. Bland motiven kan man välja att allt från läskiga halloweenbakelser till festliga och färgsprakande djurmotiv. Även motiv till alla årets olika högtidsdagar finns att lära sig. Att dekorera tårtan själv är både roligt och en given succé på festen.

Beställ här    Läs mer om boken 


 

Bok om Cupcake

Wilton Cupcake Fun

Den här boken är ett bra val för alla som håller på med bakning på något sätt. I den här boken hittar man nämligen över 150 olika sorters cupcakes och andra bakverk. Att göra cupcakes är en av de hetaste baktrenderna, och med hjälp av den här boken kan man hänga på den trenden – dessutom på ett riktigt snyggt sätt.

Beställ här    Läs mer om boken 

 

Se övriga böcker – fr. Lyckasmedmat

 

De flesta böcker som presenteras på denna sida går att köpa på Lyckasmedmat.se. Det är en större återförsäljare av mat- och baktillbehör som även har ett flertal böcker inom ämnet. Här hittas många böcker inom tårtgarnering som inte hittas hos större bokhandlare.  En del böcker finns hos Bokus vilket är en av Sveriges största bokhandlare. Många böcker är mot ”allmänheten” och inte lika specifika som de hos Lyckasmedmat.

För att krydda utbudet har vi även letat på Bokhavet.se. En jämförelsetjänst vars styrka ligger i dess bredd. De jämför priser hos flera E-butiker, bland annat antikvariat. Här hittas titlarna – som inte går att köpa längre…

Genom att klicka på ”Beställ” kommer man till den E-butik som säljer boken.

Tänk brett – Böcker inom tårtdekoration

Du har sett dem många gånger förr, hyllorna fyllda av kokböcker. Böcker om de senaste dieterna står sida vid sida med böcker om soppor, surdegsbröd och smoothies. Men var hittar man böckerna som kan bli till glädje för den professionella tårtdekoratören? Var hittar man kreativiteten i marsipan, sockerpasta, tårtoblater och övriga tårtdekorationer? Uppskattade böcker för tårtdekoratören kan hittas på många olika platser, vi tipsar dig att hitta guldkornen.

Med tårtdekorationer som hobby eller yrke kan man finna inspiration i en rad böcker som kan stå vitt utspridda i bokhandeln eller i bibliotek. Vill du lära dig hitta själv bland hyllorna så kommer här några tips på vart du kan börja leta.

Bakning

Det logiska alternativet är att titta på böcker inom bakning. Det kanske inte fullt så logiska är att denna hylla i ett traditionellt bibliotek, står som en underavdelning till kategorin ”Ekonomi och näringsliv”. När man väl hittat rätt hyllplan, så som Qcae (där böcker om bakning finns), så bör man även kolla runt omkring. På närliggande hyllor finns böcker om efterrätter, olika dieter, dukning och servering. Det är inte ovanligt att bokhandeln har ett liknande sätt att presentera sitt sortiment.

Pyssel och hantverk

Har man en gång fastnat för tårtdekorationer i marsipan eller sockerpasta, samt spännande tårtoblater så kan man finna stor inspiration bland pysselböckerna. Inte sällan finns detaljrika skildringar av figurer i lera, eller tillverkning av vackra mönster. Kunskap man direkt kan föra med sig till köket.

Konst

Konstböcker är kanske inte det första du tänker på för att finna inspiration till din tårtoblat eller marsipanfigur. Men vi vill ändå tipsa om att här finns massor av idéer att hämta från de stora mästarna, i form av färg- och formval.

Världens länder

Inspireras du av matkultur från olika delar av världen. Hur desserter och efterrätter dekoreras och presenteras skiljer sig åt från land till land. Genom att studera de böckerna som handlar om andra länder ökas insikten om tårtdekorationer i andra länder och kulturer.