Cake Popspinnar & tillbehör

CakePops-Pinnar Ställ Silikonformar

Cake Pops är bakverk formade som små bollar, eller andra roliga former, i olika storlekar som sitter fast på pinnar ( speciella Cake Pops Pinnar) , så att själva utseendet liknar en klubbas.

(Länkar till Lyckas med Mat & Partyhallen)

Olivgröna cakepopspinnar

HOUSE OF MARIE – CAKEPOPS PINNAR

  • Perfekt till Cake Pops
  • 10 st per förpackning
  • 20 cm långa

20:-

Till Butik / Beställ

storpack cake pops pinnar

20 AV VARJE

Cake pops pinnar från märket Kitchen Craft. Pinnarna är tillverkade i plast och mäter 15 centimeter. Kommer i dom härliga och pastelliga färgerna rött, grönt och vitt. Ett paket innehåller 60 pinnar, 20 av varje färg.

49:-

Till Butik / Beställ

cakepopspinnar vita

 

VITA PINNAR TILL CAKE POPS

Vita och neutrala cake pops pinnar i plast. Pinnarna är 15 centimeter långa och är av tunnare modell. Perfekta att använda när man vill att fokus ska riktas mot det söta bakverket istället för på själva pinnen. Räcker till många cake pops – varje förpackning innehåller 50 st pinnar.

40:-

Till Butik / Beställ

Ställning till cakepops

Ställningar

Cake Pops ställningar är inte ett måste – men det blir väldigt snyggt.

Det finns olika varianter utav dessa, då vissa är enkla och praktiska medan andra är mer eleganta.

Se Cake Pops Ställningar


Formar för cakepops

Silikonform Cake Pops

Praktisk silikonform med möjlighet att baka 16 st cake pops i ett svep. Formen ger runda bakverk med en volym på ca 224 ml. På formens ovansida finns färdiga hål att sticka ned pinnarna i för att få en perfekt placering. Medföljer gör både cakepopspinnar och recept.

Till Butik / Beställ


Minimufffins bakform

Muffinsplåt minimuffins

Muffinsplåt från Wilton som ger 24 muffins i liten storlek. Plåten har en non-stickbeläggning vilket gör att inga pappersformar behöver användas – bakverken lossnar enkelt ändå.

Varje form har en bottendiameter på 3,5 cm och ett djup på 2,5 och bakverkens storlek passar utmärkt till cakepops. Tål ugnsvärme upp till 230 grader.

145:-

Till Butik / Beställ


Presentpåsar till cakepops

Presentpåsar till Cakepops

Med en lyxig presentförpackning skapas pricken över i:et. Detta är inte ett bakverk man ”snor ihop” till sig själv utan är främst till festligheter eller att ge bort i present.

Presentaskarna gör de finna Cake Pops Pinnarna ännu snyggare och ramar in presenten perfekt.

(Se vår recension av presentpåsarna här)

35:-

Till Butik / Beställ

dekorationsband

Dekorationsband

Fina band för dekoration av cakepops. Kan knytas för att fästa en presentpåse eller direkt på pinnen för att få ett finare utseende.

Till Butik / Beställ

decomelts

Deco Melts

Deco Melts är en form av chokladknappar som är speciellt tillverkade för att smältas. Chokladen finns i många härliga färger och är perfekt för att dekorera bakverk med – till exempel cake pops. Chokladen kan smältas direkt i micron och det går att tillsätta lite vatten för en tjockare konsistens, eller lite olja för lösare. En förpackning innehåller 250 g

Till Butik / Beställ

cake pops maskin

Cake Pops Maskin

Cake pops maskin som ger perfekt runda cake pops varje gång. Maskinen kan göra 12 bakverk åt gången och tillagningstiden är 6 minuter.

Insidan har en non-stickbeläggning för bakning utan kladd och krångel – det är bara att hälla i smeten, stänga luckan och vänta.

Till Butik / Beställ

Vad är cakepops?

Cakepops är en kaka på en pinne, en mjuk kaka eller hårda kakor som mixats med glasyr för bli en formbar deg och rullas till små bollar, placeras på en pinne och doppas i choklad / dekoreras

Cake Pops dekorationer

Gör riktigt snygga cake pops med härliga Cake Pops dekorationer. Välj exempelvis mellan följande:

Cakepops pinnar

Cake pops pinnar finns i olika färger, storlekar och material och är det som gör bakverken till det dom är. Pinnarna trycks försiktigt in i bakverken innan dom doppas i choklad.

Ett tips för att cake popsen ska hålla bättre är att doppa pinnarna i smält choklad innan dom trycks fast, för att sedan låta det stelna en stund – det fungerar som lim.

Ett annat tips är att inte göra för stora bollar eller figurer eftersom det blir tungt och dom riskerar att falla isär på pinnen.

Cakepops formar

Cakepops formar finns i olika varianter – både att baka i direkt, till exempel med sockerkakssmet, samt för att forma figurer med en fastare deg gjord av till exempel mjuk kaka och creme cheese.

Det finns formar i både plåt, silikon och plast i olika former och storlekar men det går även att baka cake pops helt utan form!

Cakepops presentpåsar

Presentpåsar till cakepops fungerar både som skydd för bakverken och som en riktigt snygg detalj. Cakepopsen får ett festligare utseende med hjälp av den lilla påsen, som enkelt sätts över bakverket och fästs runt pinnen – till exempel med ett sidenband eller något annat fint snöre.

Recension presentpåsar cakepops

Påsarna är perfekta när cake popsen ska fraktas – till exempel till ett kalas men kan såklart även användas även om dom ska serveras direkt.

Baka Cake Pops – RECEPT

Cake Pops är ett bakverk som är både festligt och väldigt gott. Dom är dessutom enkla att göra – även om det kräver en del tid. Den viktigaste ingrediensen för lyckade Cake Pops är nämligen tålamod och det gäller att man ger varje moment den tid som krävs.

Cakepops med citronsmak

Grundrecept

  • Ca 500 gram mjuk kaka
  • 300 gram naturell färskost
  • 200 gram choklad
  • Strössel eller annat till dekoration

Cake Pops kan varieras till både smak och utseende och grundingrediensen är någon form av mjuk kaka. Det kan vara en sockerkaka, mjuk pepparkaka, chokladmuffins eller något annat som lätt kan smulas sönder.

Det gör inget om kakan är ett par dagar gammal och har börjat bli torr, eftersom den kommer bli saftig på nytt tack vare färskosten. Väljer man att baka en kaka i avseende att använda den till cake pops är det viktigt att man låter den svalna helt innan osten blandas ner i kaksmulet.

Även chokladen väljer man efter tycke och smak – vit choklad, mjölkchoklad eller mörk choklad, allt funkar.

Så gör du

Deg till cakepopsklubbor

Börja med att smula ner den mjuka kakan i en bunke. Tillsätt sedan färskosten och blanda med händerna tills blandningen har fått en degliknande och lättformad konsistens.

Bollar av cakepopsdeg

Rulla degen till bollar i önskad storlek (inte för stora då dom blir tunga och kan ramla av pinnen) och placera i en bakplåtsklädd form som får plats i frysen. Låt sedan stå i frysen i minst 30 minuter.

Smält lite av chokladen och ta fram bollarna.

Doppa en pinne i taget i choklad och tryck försiktigt ner en i varje boll utan att lyfta upp dom ur formen. Ställ i kyl i ca 20 minuter så att chokladen stelnar och så att pinnarna sitter fast ordentligt.

Baka cakepops i ugn

Smält resten av chokladen och ta fram bollarna ur kylen. Doppa varje boll i choklad och låt dom rinna av lite innan dom ställs tillbaka i formen. Gör några i taget och strössla eftersom, innan chokladen hinner stelna.

Cake Pops hemmabakade

Ställ bollarna i kylen tills att chokladen har stelnat helt, minst 30 minuter. Ställ över cake popsen på ett fint serveringsfat och avsluta gärna med att knyta en rosett rund varje pinne. Servera din fina och otroligt goda bakverk till gästerna!

Tips och Trix

  • Upp eller ner – Cake pops kan serveras med själva kakan både uppåt och nedåt. I beskrivningen ovan får man cake pops som passar att servera på ett fint fat – med kakan nedåt och med pinnen pekandes uppåt.

Vill man göra tvärtom går bakningen till på samma sätt, men istället för att ställa tillbaka bollarna i formen efter att dom doppats i choklad behöver dom ställas med kakan uppåt och pinnen nedåt. För det finns speciella cake pops ställningar men det går också bra att fylla ett glas med till exempel strösocker att trycka ned pinnen i.

  • Andra former – Cake pops behöver inte vara runda utan kan även göras hjärtformade, fyrkantiga eller i någon annan rolig form.

För att få till andra former kan man med fördel använda sig av silkonformar med olika figurer, som man fyller upp med kakblandningen. Låt stelna i frysen innan figurerna trycks ut och en pinne fästs i varje kaka.

 

  • Dekorera – Cake pops är fina som dom är men för ett extra festligt resultat är ett roligt tips att dekorera själva pinnen med ett band eller snöre som knyts runt varje pinne.
Se allt inom Cake Pops