Unicorn tårta

Göra unicorn tårta

Gör en enkel unicorn tårta med en färdig tårtbild – Eller var kreativ med sockerpasta.

Här visas 3 sätt att skapa en Unicorn Tårta. Längre ner beskrivs rubrikerna tydligare.

1.Unicorntårta – Med tårtbild

2. Dekorera själv – Utvalda tårtdekorationer

3. Unicorntårta – med sockerpasta

Unicorntårta – med tårtbild

Unicorn tårtbild applicering

1.Unicorntårt med tårtbild

Beställ tårtbild: Beställ en tårtbild på nätet – det finns många fina unicornmotiv att välja bland. Det går även att beställa tårtbilder med egen bild om ett speciellt motiv önskas.

Montera tårtbilden: Förbered tårtbilden genom att lossa skyddsplasten och montera sedan genom att lägga den på valfri tårta. För tårta med lock av marsipan eller sockerpasta limmas bilden fast med ätbart lim eller flytande gelatin. Stryk försiktigt över bilden med rena och torra fingrar så att kanterna ligger tätt mot tårtan.

Dekorera tårtan: Strössla runt kanterna med färgglatt och glittrigt strössel och sopa bort det som hamnar på bilden med en vanlig kökspensel. Spritsa sedan gärna runt bilden så att kanterna döljs och så att den ligger på plats bättre.

Tänk på att: Är det en gräddtårta  behövs inte några övriga produkter vid monteringen. Har man valt en marsipan- eller sockerpastatårta behöver man pensla tårtbildens undersida med gelatin för att den ska kunna fastna på tårtan.

tårta med enhörning

2. Dekorera själv – Unicorn tårtdekorationer

För att göra tårtan extra fin finns massvis med dekorationer att köpa till. Här följer några roliga tips på vad som passar till en unicorntårta.

tårtljus enhörning

Tårtljus Unicorn

På varje födelsedagstårta är tårtljus ett måste och vad passar bättre på en unicorntårta än ett ljus med samma tema? Små gulliga enhörningar med passande raka ljus.

49:-

Till Butik / Beställ

Unicorn sockerfigurer

Sockerdekorationer

Får man inte nog av enhörningar kan man köpa dessa sockersöta sockerdekorationer att fästa till exempel på tårtans kanter. Figurerna är gjorda av sockerpasta och föreställer både enhörningar och regnbågar, och levereras i en förpackning om 8 stycken (4 av varje).

59:-

Till Butik / Beställ

 

utstickare unicorn

Kakform som unicorn

Kakform i form av huvuduet på en unicorn. Formen är 30 * 22 cm och kan därmed användas för att göra en mindre tårta. Garnera gärna med sockerpasta, sockerögon eller liknande

Till Butik / Beställ

 

3.Baka egen unicorntårta – steg för steg (sockerpasta)

Unicorn, den omåttligt populära sagofiguren, önskas ofta som tema på barnkalas. Med en vanlig tårta som grund tillsammans med några olika färger sockerpasta kan man ganska enkelt bygga en riktigt fin unicorntårta.

Du behöver:

 • En tårta
 • Ca 400 gram vit sockerpasta
 • Ca 50 gram varderas av grön, rosa, lila och svart sockerpasta
 • Ett grillspett
 • En pensel
 • Ett glas med vatten
 • En liten vass kniv
 • En kavel
 • En sprits
 • Dekoration, tex strössel
(Tidsåtgång en dryg timme )

Här kan du läsa steg för steg hur man går tillväga för att lyckas med tårtan.

 1. Baka tårtan

Och lägg sedan önskad fyllning mellan tårtbottnarna. Spackla utsidan med grädde eller smörkräm så att sockerpastan har något att fästa i.

2. Täck tårtan
Kavla ut en rejäl bit med vit sockerpasta. Tänk på att inte kavla den för tunn då den är ömtålig och lätt går sönder. Lägg pastan över tårtan och släta försiktigt ut locket så att bubblor och ojämnheter försvinner. Dra lite i sockerpastan när du jobbar med kanterna och fäst den sedan längs tårtans nedre kant. Skär runt om och plocka bort överflödiga bitar.

Obs! Har man valt att täcka tårtan med grädde är det extra viktigt att pastan är tjock eftersom fukt från grädde annars tränger igenom snabbt.

3. Tillverka ett horn

Välj ut några färgglada bitar sockerpasta och rulla ut dom till en lämplig längd. Snurra dom sedan en och en runt ett grillspett. Rulla hela hornet mot bordet till önskad form – förslagsvis tjockare nertill och tunnare upptill. Välj var på tårtan hornet ska sitta och tryck ner det.

   

4. Ögon

Rulla svart sockerpasta så att den blir ganska tunn. Skär till lagom långa bitar och lägg på tårtan så att ögon och ögonfransar växer fram. Är pastan tillräckligt fuktig så fäster den bra i locket av sig själv. Om inte kan man pensla ögondelarna med lite vatten eller flytande gelatin för att få dom att fästa. Tryck fast delarna försiktigt.

5. Spritsa en man
Plocka bort hornet och spritsa en vacker man. Använd olika tyllar och färger eller håll det stilrent och enkelt.

6. Dekorera
Sätt tillbaka hornet och dekorera manen med sockerpärlor, färgglatt strössel och ätbart glitter för att sätta den sista sagolika känslan.

Tips!

 • När man täcker en tårta med sockerpasta är det bra om man har en smörkräm eller liknande när man spacklar den. Grädde är väldigt blöt och riskerar lösa upp pastan ganska snabbt. Om tårtan byggs precis innan servering går det dock bra men tänk då på att göra ett tjockare lock, som orkar stå emot fukten.
 • Sockerpasta kan vara både hård och mjuk när den tas ur förpackningen. Är den väldigt mjuk kan den behöva ligga i kylen en stund för att det ska gå att jobba med den. Är den väldigt hård räcker det oftast att arbeta den en stund med händerna men det går också bra att lägga den i micron ett par minuter.