Roterande tårtfat från Wilton – Recension

Recension Roterande Tårtfat recension

Vi har testat att använda ett roterande tårtfat från märket Wilton – både att göra i ordning tårtan och servera den på. Läs mer om funktion, användning, våra personliga åsikter och betyg här!

(Produkten är sponsrad från Lyckasmedmat – Åsikterna är helt våra egna)

Innehåll och funktion

Detta tårtfat från Wilton levereras precis som det är, utan tillbehör eller instruktioner. Fatet är tillverkat i plast och har en fast bottenplatta med halkskydd samt en roterande topp att ställa tårtan på vid dekoration och/eller servering. Den roterande delen har en vågig kant för att den ska vara enkel att snurra på.

Fatet är ca 3,5 cm högt och mäter ca 30 cm i diameter och passar så ledes för tårtor upp till ca 28 cm.

Användning

Att använda detta roterande tårtfat är både enkelt och praktiskt. Det kan användas både för att göra i ordning en tårta – till exempel spackla, spritsa och dekorera, men även att servera tårtan på så att man enkelt kan snurra den där den står på fikabordet. Det följer inte med några instruktioner men bilden på förpackningen talar bra för sig själv.

Så gjorde vi

När vi testade tårtfatet var det i första hand för att spackla en tårta. Vi använde oss av helt vanliga tårtbottnar som lades på en och en. Även i momentet när man fyller bottnarna kommer det roterande fatet till stor nytta eftersom man får ett väldigt jämt lager av fyllning när man stryker på den och snurrar fatet samtidigt.

När samtliga bottnar var på plats spacklades tårtan med grädde, både runt kanterna och på toppen och resultatet blev verkligen bättre än när man gör samma procedur på ett vanligt fat. Det var enkelt att komma åt runt om hela tårtan och på kanterna var det bara att hålla paletten i ett stadigt grepp mot tårtkanten och snurra på fatet.

Även toppen blev slät och fin och eftersom man inte själv behöver byta position gör det arbetet både roligt och enkelt.

Tårtan serverades på det roterande fatet eftersom det kändes för riskabelt att lyfta över den till ett annat fat. Rengöringen var däremot enkel – vi sköljde bara fatet under vattenkranen för att få bort grädde och tårtsmulor och avslutade sedan med att torka av det med en kökshandduk.

Pris

Det roterande tårtfatet från Wilton kostar ca 149 kronor och känns verkligen prisvärt – åtminstone för den som gillar att baka snygga tårtor. Plastkonstruktionen gör möjligen att det inte känns särskilt rejält men det fyller sin funktion ändå.

Fördelar och nackdelar

+ Enkel användning

+ Snyggt resultat

+ Lätt att rengöra

– Lite trist utseende för servering

Egna åsikter och betyg

Det roterande tårtfatet från Wilton är en rolig och inte minst bra produkt att ha hemma för den som gillar att baka fina tårtor. Att täcka en tårta kan vara besvärligt men tårtfatet gör det verkligen mycket enklare och ger dessutom ett snyggare och jämnare resultat.

Trots den lite plastiga kvalitén är det inga problem att snurra fatet och underdelen står stabilt på underlaget. Det enda som möjligen drar ner betyget en smula är utseendet – det är inte lika fint som ett vanligt tårtfat kan vara och är kanske inte det snyggaste man kan ställa fram på fikabordet.

Ett alternativ skulle dock kunna vara att dekorera tårtan på fatet för att sedan flytta över den – men då behöver man troligen ha något under tårtan redan när man börjar bygga den för att inte riskera att den går sönder.

Sammanfattningsvis tycker vi att det roterande tårtfatet från Wilton är både bra och prisvärt och fördelarna väger helt klart över nackdelarna – och trots några nackdelar förtjänar produkten ett högt betyg – 4/5.

 

Roterande tårtfat från Wilton – Recension

Praktiskt roterande tårtfat från märket Wilton som används för att dekorera och servera tårtor på. Produkten underlättar i tårtbaket och ger ett snyggt resultat på ett enkelt och prisvärt sätt. Betyg 4/5.

Till Butik / Beställ