Cup cake dekorationer

Det roligaste med att baka cup cakes är helt klart att dekorera dom. Här följer några roliga tips för cup cake dekorationer:

Frosting

Det som skiljer en vanlig muffins från en cup cake är att den är täckt med någon form av frosting.

Denna kan smaksättas på olika sätt och kan även färgas med hjälp av vanlig hushållsfärg. För ett fint resultat är det fördelaktigt att använda sig av en sprits.

Till Butik / Beställ

recension på piratl tema muffinskit

Cupcake Kit – Tema

Köp ett färdigt kilt med formar, toppers och annat. Enkelt och snyggt!

Finns exempelvis med tema Dinosaurier, Pirater, Unicorn, Rymden, Fotboll m.m.

  Se teman – Till Butik

Formar till muffins eller cupcakes

Cupcake formar

Cup cakes bakas i vanliga muffinsformar och utgör en stor del av bakverkets utseende.

Det finns stora och små, formar med hög eller mönstrad kant, enfärgade, prickiga och med motiv. Välj en form som passar kalasets tema!

Till Butik / Beställ

cupcake topper

Cup cake toppers

En enkel dekoration för cup cakes är så kallade cup cake toppers, eller party pickers som dom också kallas.

Det är kort och gott en tandpetare med en figur, ofta i papp, på toppen. Den trycks ned direkt i bakverket och blir en fin och festlig detalj.

Till Butik / Beställ

atbara-blommor

Ätbara dekorationer

Marsipan- eller sockerfigurer passar utmärkt att dekorera cup cakes med.

Fördelen med att välja ätbara dekorationer är att dom inte behöver plockas bort innan man hugger in.

Till Butik / Beställ

Strössel i olika färger

Strössel och pärlor

En enkel men ändå väldigt fin sak att dekorera sina cup cakes med är helt vanligt strössel. Välj små rosa hjärtan, glittriga guld- eller silverkulor eller blanda som du själv vill.

Lite strössel på toppen gör bakverket extra festligt på bara några sekunder.

Till Butik / Beställ

Så dekorerar du dina cup cakes

Den enda regeln som finns är det kommer till att dekorera cup cakes är att låta bakverket svalna helt innan man börjar. Därefter är det dags att spritsa på ett rejält lager med frosting, för att sedan dekorera men det man gillar.

Häll över lite strössel och avsluta med en party pick eller en jordgubbe, eller håll det stilrent och enkelt med en marsipanros.

recension på piratl tema muffinskit

Piratcupcakes

Läckra piratcupcakes som skapats med hjälp av ett färdigt cupcake-kit, bestående av muffinsringar och piratflaggor.

Frostingen har färgats med svart pastafärg för att matcha temat, för att sedan spritsas till fluffiga toppar.


Dino cupcake

Dinosarietema

Dinosauriecupcakes som har bakats med hjälp av ett färdigt kit, innehållandes dinosaurieansikten, muffinsformar och små, ätbara taggar.

Frostingen har färgats grön med pastafärg och sedan har ansiktet och dom små taggarna placerats ut på bakverken innan servering.


fotbolls cupcake

Cupecake fotbollsdekorationer

Cupcakes med fotbollstema som bakats direkt i dom medföljande formarna och toppats med cup cake toppers, som också kommer med kitet, med olika fotbollsmotiv.

En del av frostingen har behållits ofärgad (vit) och den andra delen har färgats med svart pastafärg. Frostingen har sedan spritsats för att få ett fotbollsliknande utseende.

rymd cupcake dekoration

Rymdcupcake

Rymdcupcakes bakade med hjälp av ett färdigt kit, innehållandes muffinsringar och cup cake toppers med olika rymdmotiv.

Frostingen, som färgats blå med hjälp av pastafärg, har spritsats på efter att muffinsringarna monterades runt muffinsen.

Tips

Använd färgad frosting – Att färga den frosting som används på cup cakes är en enkel åtgärd men som gör mycket för resultatet. Följ ett eventuellt tema eller välj favoritfärgen. Både pasta- och karamellfärger kan användas för att färga olika typer av frostings och grädde.

Dekorera innan servering – För att cupcakes ska se så fina ut som möjligt när det är dags att ställa fram dom på fikabordet är ett bra tips att vänta med dekoreringen så länge som möjligt. Strössel, sockerpärlor och andra ätbara dekorationer kan annars lösas upp lite av frostingen och färga av sig.

Om du vill baka i förväg – Att frysa in cupvakes med frosting funkar men risken är stor att dom tappar formen. Vill du baka i förväg går det utmärkt att baka bara muffinsen en tid innan och förvara dom i frysen. Ta sedan fram och dekorera i lagom tid innan dom ska ätas.

Vilken typ av muffins passar som grund till cupcakes?

Det går att använda alla typer av muffins som grund till cupcakes.

Går det att färga alla typer av frostings med pasta- eller karamellfärg?

Dom flesta typer av frostings går att färga med pasta- eller karamellfärg, förutsatt att frostingen är ljus från början. Används till exempel en mörk chokladfrosting är det svårt att färga den till rosa, gul eller annan ljusare kulör.

Hur länge håller färdiga cup cakes?

Färdiga cup cakes håller ett par dagar i kylskåp. Tänk på att förvara dom i en tätslutande burk med lock för att inte riskera kylskåpssmak.

Våra recensioner inom Cupcakes

wilton muffinsplåt recension