Cup cake dekorationer

Det roligaste med att baka cup cakes är helt klart att dekorera dom. Här följer några roliga tips för cup cake dekorationer:

frosting

Frosting

Det som skiljer en vanlig muffins från en cup cake är att den är täckt med någon form av frosting.

Denna kan smaksättas på olika sätt och kan även färgas med hjälp av vanlig hushållsfärg. För ett fint resultat är det fördelaktigt att använda sig av en sprits när frostingen ska appliceras, gärna med en fin tyll.

Till Butik / Beställ

Formar till muffins eller cupcakes

Cupcake formar

Cup cakes bakas i vanliga muffinsformar och utgör en stor del av bakverkets utseende.

Det finns stora och små, formar med hög eller mönstrad kant, enfärgade, prickiga och med motiv. Välj en form som passar kalasets tema!

Till Butik / Beställ

cupcake topper

Cup cake toppers

En enkel dekoration för cup cakes är så kallade cup cake toppers, eller party pickers som dom också kallas.

Det är kort och gott en tandpetare med en figur, ofta i papp, på toppen. Den trycks ned direkt i bakverket och blir en fin och festlig detalj.

 

Till Butik / Beställ

atbara-blommor

Ätbara dekorationer

Marsipan- eller sockerfigurer passar utmärkt att dekorera cup cakes med.

Gör dina egna figurer om du gillar det ganska pillriga arbetet eller köp färdiga. Fördelen med att välja ätbara dekorationer är att dom inte behöver plockas bort innan man hugger in.

Till Butik / Beställ

Strössel i olika färger

Strössel och pärlor

En enkel men ändå väldigt fin sak att dekorera sina cup cakes med är helt vanligt strössel. Välj små rosa hjärtan, glittriga guld- eller silverkulor eller blanda som du själv vill.

Lite strössel på toppen gör bakverket extra festligt på bara några sekunder och kräver så ledes varken tid eller pillriga moment.

Till Butik / Beställ

Så dekorerar du dina cup cakes

Den enda regeln som finns är det kommer till att dekorera cup cakes är att låta bakverket svalna helt innan man börjar. Därefter är det dags att spritsa på ett rejält lager med frosting, för att sedan dekorera men det man gillar.

Häll över lite strössel och avsluta med en party pick eller en jordgubbe, eller håll det stilrent och enkelt med en marsipanros.

Tips

  • Om du inte har tid att göra en frosting efter konstens alla regler går det lika bra att använda vispgrädde. Se till att vispa den ordentligt så att konsistensen blir fast och enkel att arbeta med. En vanlig chokladmuffins med grädde och en jordgubbe på toppen är en utmärkt kombination.
  • Använd en pincett om du ska dekorera bakverket med till exempel sockerfigurer. Det gör det enklare att få dekorationerna precis där du önskar – utan en massa kladd.

Våra recensioner inom Cupcakes

wilton muffinsplåt recension