Ätbar Sprayfärg från Fun Cakes – Recension

Recension på ätbar sprayfärg

Vi har testat en ätbar sprayfärg i kulören ”Copper” från märket Fun Cakes – en spray att färga tårtor, praliner och andra bakverk med. Läs mer om sprayen, hur den används och vilket betyg vi gett den här!

Till Butik / Beställ

Innehåll och funktion

Produkten levereras precis som den är – en sprayflaska med tillhörande instruktioner på flaskans baksida. Instruktionerna finns dock inte skrivna i Svenska utan på engelska men det är inte så svårt att lista ut hur den ska användas. Flaskan innehåller 100 ml färg och just denna i kulören ”copper”.

Sprayen är ätbar och till för att färga olika typer av bakverk, till exempel tårtor, för att få till en snygg och proffsig look.

Användning

Det är som sagt inte så svårt att lista ut hur färgen ska användas. Enligt instruktionerna ska flaskan skakas innan användning samt att man ska hålla den ca 20 cm ifrån bakverket och spraya ett jämnt lager där man önskar. Sedan ska färgen torka ett tag – upp till 4 timmar enligt instruktionen.

Så gjorde vi

Vi valde att testa sprayen på en enkel chokladtårta, med både chokladbotten och chokladfrosting. Tårtan bakades enligt recept och när den svalnat efter gräddningen och när frostingen stelnat tog vi fram sprayen. Flaskan skakades och därefter sprayades ett lager färg över hela tårtans topp.

Efter några timmar i kylen serverades tårtan och ingen från ”testpanelen” kände någon bismak från färgen, vilket är ett stort plus.

Pris

Den ätbara Sprayfärgen kostar ca 99 kr – ett pris som inte är mycket att bråka om – trots att vi inte blev helt nöjda med resultatet. Det är ett snabbt, enkelt och ganska roligt sätt att piffa till olika typer av bakverk – även om den uppenbarligen inte passar till allt.

Fördelar och nackdelar

+ Enkelt sätt att piffa upp olika typer av bakverk

+ Ingen bismak från färgen

+ Helt okej pris

 

– Färgen var inte riktigt vad vi tänk oss

– Passar inte till alla typer av bakverk – enligt vårt tycke

Personlig åsikt och betyg

Den här produkten är enkel att använda, relativt billig och passar troligen till mycket – men inte till allt. Med facit i hand skulle vi nog valt att testa den på ett annat bakverk – resultatet hade nog blivit bättre om färgen sprayats på något med en helt slät yta – till exempel en chokladpralin.

Till produktens försvar så gör sig inte färgen särskilt bra på bild. I verkligheten fick tårtan ett rejält skimrigt utseende och det finns mycket glitter i färgen.

Den ätbara sprayen, som även finns i andra kulörer, ger oss minst sagt delade känslor. På bilderna, och delvis i verkligheten, ser färgen mer rosa än kopprig ut, vilket drar ner betyget lite. Att den inte riktigt gjorde sig på det bakverk vi valt är kanske heller inte färgens fel.

Det som däremot höjer betyget är den enkla användningen och att den helt förändrar utseendet på bakverken på ett snabbt sätt. Slutbetyget blir, från vår sida, 3/5.

Betyg och Butik

  • Betyg 3/5
  • Prisvärd
  • Ingen bismak
  • Passar ej alla bakverk
Till Butik / Beställ