Dekorationsverktyg

Hitta rätt i djungeln av dekorationsverktyg – Skapa unika och snygga bakverk

utstickare

Utstickare

Dekorera lyxiga cupcakes med blommor och blad, skriv något fint på bakverket eller skapa en personlig doptårta med nallebjörnar och små fotavtryck.

Med en utstickare är det lätt att lyckas med egna dekorationer för tårtor och andra bakverk. Skapa imponerande kreationer i fondant, sugarpaste eller marsipan genom att enkelt trycka ut olika former i den utkavlade massan.

Till Butik / Beställ

Flowerpics

PME flower pics – Formar för sockerblommor

PME flower pics är ett praktiskt verktyg för att säkert och snyggt dekorera tårtor med blommor av olika slag. Blommorna stoppas enkelt ned i hållarna, som i sin tur placeras i bakverket med spetsen nedåt. Produkten håller på så vis blommorna på plats.

Produkten passar utmärkt för både plast- och sockerblommor. Vid dekorering med riktiga blommor kan hållarna med fördel fyllas med vatten innan.

Se utbud / Läs mer..

Formskålar för sockerpasta

Wilton flower Shaping bowls – Skålar för sockerpasta

Med flower shaping bowls från Wilton är det lätt att själv skapa vackra blommor och blad i sockerpasta, flowerpaste, royal icing eller gumpaste. I skålarna kan man forma och torka dekorationer med en realistisk look i olika storlekar.

Wiltons flower shaping bowls har små hål i botten, vilket ökar ventilationen och hjälper dekorationerna att torka.

Till Butik / Beställ

PME Side scraper tårtskrapa

Tårtskrapa från market PME som används för att skapa ett randigt mönster runt tårtans kant. De två sidorna gör att skrapan kan användas på både högre och lägre tårtor samt att man kan använda den ena delen för att få en helt slät yta. Kan bland annat användas till smörkrämer, grädde, royal icing och ganache.

PME Sidescraper är tillverkad i livsmedessäker akrylplast och mäter ca 25,5×9 cm.

Till Butik / Beställ

Paletter

En palett är ett verktyg som underlättar utbredning av krämer, fyllning eller grädde i och omkring tårtor. Den kan också användas för att skära bort överflödig fyllning samt för att smidigt lyfta på bakverket.

Det finns en mängd olika storlekar och modeller att välja mellan. För små bakverk funkar det med en liten palett, men för tårtor är en stor vinklad modell att föredra.

Till Butik / Beställ

Spritspåsar

Spritspåsen är ett redskap med mängder av olika användningsområden. Den kan vara ett väldigt bra hjälpmedel när man ska fördela kaksmet eller snabbt och kladdfritt fylla bakverk med fantastiska krämer.

Använd spritspåsen för att snyggt lägga upp mat på ett fat, eller kombinera den med en tyll för att läckert dekorera tårtor och cupcakes med frosting och grädde.

Till Butik / Beställ

 

Dekorationsverktyg för vackra bakverk

Det finns mängder av olika typer av dekorationsverktyg att använda för bakning – men långt ifrån alla är nödvändiga att ha för den som bara bakar ibland. Nedan följer några tips på ”must haves” som utgör en bra bas för hemmabagaren.

 

Palett

En palett, eller tårtpalett som det också kallas, är ett prisvärt verktyg som garanterat kommer till användning i samband med bakning. En palett kan till exempel användas för att stryka på ett jämnt lager fyllning vid kanelbullebaket eller för att lyfta upp sockerpasta- marsipan- och degfigurer från underlaget. Mest nytta gör den dock vid spackling av tårtor – ytan blir väldigt slät och fin, vilket ger en perfekt bas att dekorera vidare på.

 

Utstickare

Även utstickare är användbara på många sätt – inte bara för att stansa ut pepparkakor. Utstickare kan till exempel användas för att stansa ut figurer i sockerpasta eller marsipan eller för att forma snygga figurer av strössel. Dom kan även användas till tjockare kakor, så som kladdkakor, för att skapa perfekt formade portionsbakelser.

 

Spritstyllar

Med några olika spritstyllar går det att skapa vackra bakverk på ett enkelt sätt. Dom kan användas för att spritsa grädde eller frosting på alltifrån tårtor till småkakor och det är svårt att misslyckas. Använd tyllarna i en flergångsspritspåse av tyg, i engångsspritspåsar eller i vanliga fryspåsar.