Tårtdekoration Frost

Med hjälp av en tårtbild kan man göra en frosttårta  snabbt, enkelt och billigt. Komplettera med tårtdekorationer med tema frost.

Baka egen frost tårta

GUIDE – Frosttårta – Se under produkterna

elsa figur plast

Elsa tårtfigur

Tårtdekoration i plast, föreställandes karaktären Elsa från Frost. Figuren är ca 10 cm hög och står på en rund platta för enkel placering på tårtan. Kan sparas efter kalaset.

89:-

Till Butik / Beställ

snoflingor-atbara

Sockerdekorationer Snöflingor

Vackra, vintriga och helt ätbara sockerdekorationer formade som snöflingor.

Snöflingorna är gjorda av sockerpasta i vitt och ljusblått och mäter ca 2,6 cm i diameter. Använd som ensam dekoration eller tillsammans med andra gnistrande tillbehör. En förpackning innehåller 6 stycken snöflingor.

79:-

Till Butik / Beställ

Blå pulverfärg

Ätbar pulverfärg Sky Blue

Ätbart pulver i ljusblå Frostfärg som kan pudras över tårtor och andra bakverk som snygg dekoration.

Burken innehåller 4 gram pulver men räcker gott och väl till att färga en hel tårta.

45:-

Till Butik / Beställ

Frost tårtibld

Tårtbilder Frost

Tårtbilder med frostmotiv är ett måste till kalaset som går i frosttema. Dom är enkla att montera och lämpar sig för dom flesta typer av tårtor.

Blir det en tårtbild med Elsa i egen hög person eller kanske en med hela gänget samlat? Oavsett blir tårtan en av kalaset stora höjdpunkter.

Fr 45:-

Till Butik / Beställ

frost tårtljus

Frost Olof, Tårtljus

5-pack tårtljus med olika Frostmotiv av karaktärerna Anna, Elsa, Olof, Sven och Kristoffer, som kan användas på både tårtor och cup cakes. Ljusen är runda och mäter ca 3 cm i diameter. Nertill sitter en pinne i plast som har en längd på ca 3,5 cm.

49:-

Till Butik / Beställ

Snowflakes, glitterströssel

Ett vackert sätt att pynta tårtan eller glassen, är att strö över strössel. Med Snowflakes blir det särskilt snyggt, eftersom strösslet är format som små snöflingor.

49:-

Till Butik / Beställ

– MER FROST – till kalaset – SE UTBUD – Partyhallen.se –

Baka egen frost tårta

  1. Grunden

För att använda en tårtbild behövs en tårta – vilken som helst fungerar. Här har jag jobbat med en gräddtårta. Tårtbilden går dock lika bra att använda på marsipan-, sockerpasta eller glasstårta också.

Baka frosttårta

Frost tårtibld

2. Montering av tårtbild

För att montera en tårtbild på en gräddtårta är det bara att först lossa bilden från skyddsplasten och sedan försiktigt lägga den ovanpå grädden. Om bilden känns ojämn eller ”bubblig” kan man stryka försiktigt över den med en kökspensel, smörkniv eller med händerna. Se bara till att det som används är torrt så att inte bildens färger smetas ut.

Frost tårta med tårtbild

  • För montering på marsipantårta, glasstårta eller en tårta med lock av sockerpasta penslas bildens baksida med gelatin efter att den lossats från skyddsplasten. Därefter läggs den på tårtan och stryks fast på samma sätt, med lätt och torr hand eller lämpligt redskap.

3. Dekoration

  • För att dölja tårtans vita kant och för att få ett lite piffigare resultat är det fint att spritsa runt om bilden med grädde, smörkräm eller något annat gott. Det gör också att bilden ligger på plats bättre.
  • Dekorera med sockerpärlor, ärbart glitter och annat som kan få tårtan att se ut som ett gnistrande vinterlandskap!

sockerpärlor till frosttårtan

  • För mer djup i bilden kan man använda flytande gelatin. Pensla ett tunt lager över hela tårtbilden – det ger dessutom en glansig och snygg look. Detta är dock inget måste.
  • För 3D-effekt – Spritsa Elsas hår med grädde med hjälp en liten tyll.

Frost tårta guide

4. Servering

När tårtan är klar bör den serveras så snart som möjligt, eftersom fukten från både grädden och gelatinet kan lösa upp tårtbilden. Använd en vass kniv som skär igenom tårtbilden utan problem.

 


SE ÄVEN…

Tårta med prinsessor

Göra unicorn tårta