Tårtdekoration Frost

– SE FLER DEKORATIONER UNDER GUIDEN –

Tårta med Frost

Frost ligger högt i topp när barnen själva får bestämma tema till kalaset och att baka en egen frosttårta är enklare än man kan tro. Med hjälp av en tårtbild kan man göra vilken tårta som helst, hembakad som köpt, till en Frostig vinterdröm.

Nedan följer en guide med tillhörande tips och trix för dig som vill baka en egen Frosttårta.

frost tårta

  1. Grunden

För att använda en tårtbild behövs en tårta – vilken som helst fungerar. Här har jag jobbat med en gräddtårta och för bästa resultat försökt få toppen på tårtan så slät och jämn som vanligt. Tårtbilden går dock lika bra att använda på marsipan-, sockerpasta eller glasstårta också.

baka frosttårta

Elsa och Anna Tårtbild

2.     Montering av tårtbild

För att montera en tårtbild på en gräddtårta är det bara att först lossa bilden från skyddsplasten och sedan försiktigt lägga den ovanpå grädden. Om bilden känns ojämn eller ”bubblig” kan man stryka försiktigt över den med en kökspensel, smörkniv eller med händerna. Se bara till att det som används är torrt så att inte bildens färger smetas ut.

frost bildtårta

  • För montering på marsipantårta, glasstårta eller en tårta med lock av sockerpasta penslas bildens baksida med gelatin efter att den lossats från skyddsplasten. Därefter läggs den på tårtan och stryks fast på samma sätt, med lätt och torr hand eller lämpligt redskap.

3.     Dekoration

  • För att dölja tårtans vita kant och för att få ett lite piffigare resultat är det fint att spritsa runt om bilden med grädde, smörkräm eller något annat gott. Det gör också att bilden ligger på plats bättre.
  • Dekorera med sockerpärlor, ärbart glitter och annat som kan få tårtan att se ut som ett gnistrande vinterlandskap!

dekorerar frosttårta med sockerpärlor

  • För mer djup i bilden kan man använda flytande gelatin. Pensla ett tunt lager över hela tårtbilden – det ger dessutom en glansig och snygg look. Detta är dock inget måste.
  • För 3D-effekt – Spritsa Elsas hår med grädde med hjälp en liten tyll.

frosttårta med grädde som år

4.     Servering

När tårtan är klar bör den serveras så snart som möjligt, eftersom fukten från både grädden och gelatinet kan lösa upp tårtbilden. Använd en vass kniv som skär igenom tårtbilden utan problem.


Tårtdekorationer Frost

frost tårtdekoration

Dekorations Set Frost

Färdigt dekorations set innehållandes sex olika Frostfigurer – Anna, Elsa och Olof samt två fina granar och en knippe stjärnor. Setet är allt som behövs för att skapa en riktigt fin Frosttårta men kan såklart användas tillsammans med andra tillbehör, så som strössel. Figurerna mäter 6–15 centimeter och placeras enkelt ut på den färdiga tårtan. Observera att figurerna är tillverkade i plast och inte går att äta.

249:-

Till Butik / Beställ

snöflingor ätbara

Sockerdekorationer Snöflingor

Vackra, vintriga och helt ätbara sockerdekorationer formade som snöflingor. Passar perfekt som dekoration på en tårta med Frosttema eller på andra bakverk, så som cup cakes.

Snöflingorna är gjorda av sockerpasta i vitt och ljusblått och mäter ca 2,6 cm i diameter. Använd som ensam dekoration eller tillsammans med andra gnistrande tillbehör. En förpackning innehåller 6 stycken snöflingor.

39:-

Till Butik / Beställ

blå pulverfärg

Ätbar pulverfärg Sky Blue

Ätbart pulver i ljusblå Frostfärg som kan pudras över tårtor och andra bakverk som snygg dekoration. Burken innehåller 4 gram pulver men räcker gott och väl till att färga en hel tårta. Använd som snö över andra dekorationer eller använd pulverfärgen precis som den är för att få den rätta färgen på tårtan med Frosttema.

39:-

Till Butik / Beställ

frosttårta

Tårtbilder Frost

Tårtbilder med frostmotiv är ett måste till kalaset som går i frosttema. Dom är enkla att montera och lämpar sig för dom flesta typer av tårtor. Bilderna är gjorda av sockerpasta och är helt ätbara. Håller länge i obruten förpackning.

Blir det en tårtbild med Elsa i egen hög person eller kanske en med hela gänget samlat? Oavsett blir tårtan en av kalaset stora höjdpunkter.

Till Butik / Beställ

 

frost tårtljus

  • Frost Olof, Tårtljus. Mycket av fokus i ett Frost-tema ligger naturligtvis på Elsa. För den som även vill ha med lite andra figurer från filmen är det här tårtljuset, av snögubben Olof, att rekommendera. Det kan till exempel komplettera de mer diskreta blåa tårtljusen i Frost Elsa tårtdekorationset. Ljusen säljs styckvis och är ej ätbara. Måtten är ca 6 x 8 x 1 cm.
Till Butik / Beställ

frost tårta

  • Frozen Snowflake, tårtbild. Med den här oblaten kan du servera en tårta som kommer att kommas ihåg långt efter att kalaset är slut. Motivet är systrarna Anna och Elsa, huvudkaraktärerna i Frost. Det är inga problem om du är ute i god tid – så länge tårtbilden förvaras torrt och svalt, har den en hållbarhet på över ett år. Oblaten kan läggas på de flesta typer av tårtor.
Till Butik / Beställ

Frost glitter ätbart

  • Snowflakes, glitterströssel. Ett vackert sätt att pynta tårtan eller glassen, är att strö över strössel. Med Snowflakes blir det särskilt snyggt, eftersom strösslet är format som små snöflingor. Det här är ett perfekt tillfälle att låta barnet vara med och förbereda det som ska ätas. En burk innehåller ungefär 50 gram strössel.
Till Butik / Beställ

  –  MER FROST – till kalaset – SE UTBUD – Partyhallen.se – 

Har ditt barn också förälskat sig i de frostiga systrarna Elsa och Anna? Eller är det kanske mysiga Olof som är favoriten i den populära filmen? Då passar väl ingenting bättre än att ställa till med ett riktigt Frost-kalas när det dags att fira födelsedag?

I blickfånget på ett sådant kalas står naturligtvis födelsedagstårtan. Smycka den med en färdig tårtbild och sätt dit några roliga tårtljus, varför inte med Olof, eller den drottninglika Elsa?

Vill du ha ett ännu lyxigare resultat lägger du till frostigt strössel i form av vackra snöflingor, och spritsar härligt fluffig grädde kring tårtbilden. Kanske till och med färga grädden med lite blå karamellfärg för att få den rätta isiga känslan på det hela.