Cake Pops med citron och vit choklad


Cake Pops är ett bakverk som går att variera i all oändlighet i både smak och utseende. Dessa har smak av citron och bakades till en babyshower med tema med vitt och guld. Nedan kan du följa med steg för steg hur du gör för baka dessa små godingar, som passar lika bra på babyshower som på barnkalas eller bröllop.,

Du behöver:

  • Ca 500 gram sockerkaka med smak av citron
  • 300g naturell färskost
  • 200g vit choklad
  • Ätbärt glitter
  • Cake Pops pinnar

Gör såhär:

1. Smula ner sockerkakan i en bunke. Baka en egen eller köp en färdig – det går egentligen att använda vilken mjuk kaka som helst och det gör absolut inget om den är lite torr. Tillsätt färskosten och blanda ihop till en smidig deg.

 

2. Täck en form med bakplåtspapper (viktigt att den får plats i frysen). Rulla bollar av sockerkaksdegen och lägg i formen. Ställ i frysen i minst 30 minuter.

3. Smält lite av den vita chokladen över vattenbad eller i micro. Tänk på att röra om var 30:e sekund vid smältning i micro.

 

4. Ta fram bollarna ut frysen. Doppa cake pops pinnarna (går även att använda sugrör eller grillpinnar) i den vita chokladen, en och en, och tryck ned i bollarna medans dom ligger kvar i formen. Ställ i kyl ca 20 minuter.

5. Smält resten av den vita chokladen och ta fram bollarna igen. Doppa varje boll i chokladen och låt rinna av innan du ställer tillbaka dom i formen igen.

6. Pudra med ätbart glitter (går bra med t ex strössel eller kaksmulor också) och ställ återigen in formen i kylen, till dess att chokladen har stelnat ordentligt.

7. Dekorera pinnarna med snören eller band, som knyts till en gullig rosett. Servera!

Produkter som använts

Ätbart glitter

Ätbart glitter

Ätbar pulverfärg i guld att dekorera bakverk med. Innehåller 3,5 gram och räcker till många tillfällen. Ger ingen bismak.

40:-

Till Butik / Beställ

cakepopspinnar vita

Cake Pops pinnar

15 cm långa pinnar att använda till cake pops. En förpackning innehåller 50 st pinnar.

40:-

Till Butik / Beställ