Wilton Pastafärger – Recension & Omdöme


wilton pastafärger recension

Vi har provat Wiltons pastafärger som kommer i färgerna ivory, golden yellow, pink, red-red, royal blue, leaf green, violet & black. Läs mer om hur färgerna används, hur vi gick till väga när vi provade och vad vi tyckte om produkten här.

Innehåll och funktion

Pastafärgerna från Wilton kommer i ett åttapack och innehåller färgerna ivory, golden yellow, red-red, royal blue, leaf green, violet och black. Varje burk innehåller ca 28 g pastafärg – en färg som påminner om karamellfärg men som har en fast, geléaktig konsistens i stället för flytande.

Färgerna kan användas för att färga alltifrån marsipan och sockerpasta till kaksmet, grädde och olika typer av frostings och kan blandas efter tycke och smak för att ta fram en önskad kulör.

wiltons pastafärger recension    wiltons pastafärger

Färgerna har en lång hållbarhet på ca 2 år och bäst före datum finns tryckt både på kartongen och på varje burk.

Användning av Wiltons pastafärger

Pastafärger kan alltså användas till mycket inom både bakning och matlagning och är väldigt enkla att använda. Den geleaktiga konsistensen bidrar till mindre spill jämfört med till exempel karamellfärg, och är dessutom enklare att dosera.

Så gjorde vi – Frosting

Vi har provat att använda färgerna violet, pink och golden yellow för att färga en färskostfrosting. Till blandningarna har vi använt en knivsudd med färg – vilket gav väldigt skarpa och klara färger. Färgen blandade ut fint och utan problem i frostingen och gav ingen bismak.

blanda färger sockerpasta 1 färga sockerpasta 2

sockerpasta i olika färger 3

Så gjorde vi – Sockerpasta

Vi har även provat att använda pastafärgerna för att färga helt vanlig vit sockerpasta. För att få en jämn färg krävs lite mer jobb och det gäller att knåda pastan länge. Här har vi dock gått för en melerad effekt – där rött och gult har blandats för att få en orange färg. En del har färgats helt gul och en annan helt röd – sedan har vi lagt ihop dom tre färgerna och kavlat pastan tunn.

Nerf tårta guide

Pris

Ett åttapack pastafärger från Wilton kostar ca 258 kronor – så per burk ligger priset på drygt 32 kronor. Det behövs väldigt lite produkt för att färga frostings och annat – vilket gör färgerna väldigt prisvärda enligt vår mening. Dom är dryga, håller länge och kan användas till mycket.

Fördelar och nackdelar

Fördelar

+ Otroligt dryga
+ Fina och varierade kulörer
+ Färgerna kan blandas
+ Lång hållbarhet
+ Ger ingen bismak

Nackdelar

Vi ser inte direkt några nackdelar med produkten. En skulle dock kunna vara att pastan ger väldigt starka färger och för att få fram en mjukare nyans krävs fingertoppskänsla med doseringen.

wiltons pastafärger

Personliga åsikter – och betyg

Pastafärgerna från Wilton känns nästan som ett måste i skafferiet för den som gillar att skapa färgglada bakverk. Det faktum att det var svårt att hitta några nackdelar med produkten säger kanske allt.

Färgerna är prisvärda, räcker näst intill hur länge som helst och håller länge. Dom får därför ett högt men välförtjänt betyg – 5/5!

Till Butik / Beställ