Tårtlock av sockerpasta

Köp färdigt tårtlock i sockerpasta! Enkelt sätt att göra en snygg tårta. Läs guiden, under produkterna, hur tårtlock monteras.

blått tårtlock av sockerpasta

rött tårtlock

svart tårtlock sockerpasta

vitt tårtlock av sockerpasta

tårtlock med penna

tårtlock med regnbåge och penna

Tårtlock med penna – Så fungerar det

På vissa av tårtlocken ovan ingår en penna. Pennan har ätbart svart bläck och kan användas för att skriva direkt på locket.

Göra tårtlock av sockerpasta

Guide hur du gör eget tårtlock av sockerpasta. Delar av guiden kan vara behjälplig om färdigt lock (se ovan) ska monteras.

  1. Bearbeta sockerpastan

För att kunna forma figurerna och detaljerna så lätt som möjligt är det en fördel att bearbeta sockerpastan innan man börjar låta fingrarna forma de små dekorationerna eller locket.

Man kan börja med att strö ut majsstärkelse, alternativt florsocker, på ett bord. Detta för att inte pastan ska fastna i bordet likt en deg, när man ska behandla den

2. Kavla ut täcke

Det vanligaste är att göra lock av sockerpasta. Den som vill göra detta kan nu kavla ut massan till ett ca 3-4 mm tjockt täcke. Det är lätt att lockas till att göra locket tunnare men det är då stor risk att det spricker när man lägger det på plats. När man kavlar ut den ska man sträva efter att göra locket några centimeter större än vad som behövs.

Vitt sockerpastalock köpa

3. Spackla tårtan med smör

Innan man lägger på sockerpastan på tårtan bör tårtan spacklas med smörkräm. Detta genomförs för att inte vätskan ska påverka locket och krypa igenom.

4. Placera locket på plats

En del tycker att det lättaste sättet är att rulla upp locket på en kavel för att sedan mycket försiktigt lägga upp locket på plats genom att ”kavla” ut den. Andra tar sockerpastan med händerna direkt för att placera på tårtan. Den risk man tar då är att man lättare skapar sprickor men samtidigt känner man exakt vad man gör.

När sedan locket ligger i stort sett där det ska ligga tar man än en gång fram sin Smoother. Den används för att släta ut pastan så att den ligger platt och fint över hela tårtan.

Skulle det uppstå veck på sidorna kan man lyfta upp dessa delar av locket för att på så vis bli av med dem när man sakta lägger tillbaka det.

5. Skär bort överflöd från tårtlocket

När allt ligger som det ska är det bara sista steget kvar, att skära bort resterande sockerpasta med ett pizzahjul eller liknande. Glöm sen inte dekorationerna. Det är ju de som gör hela bakverket!

 

Eller Beställ färdigt tårtlock av sockerpasta här

Bilder lånade från lindarunn.se. Tack Linda för det !