Tårtdekoration Spindelmannen

Gör din egen spindelmannentårta utan att vara expert! Med tårtbild, tårtljus och lite spindlar är spindelhjälten välkommen på kalaset.

(Se tårtguide för tårtan längre ner)

Tårtbild spindelmannen

Tårtbild Spindelmannen

Den här häftiga tårtbilden på Spindelmannen i full fart kommer göra succé på kalaset, det vågar vi nästan lova.. Kanske dekorera tårtan med några snygga Spindelmannen-ljus och spritsa lite grädde fluffig runt kanten?

Tårtbilden är naturligtvis ätbar och den är hållbar i ca ett år om den förvaras torrt och kallt. Storlek: 16 cm i diameter.

59:-

Till Butik / Beställ

spindelmannen tårtljus

Spindelmannenljus till tårtan

text kommer

35:-

Till Butik / Beställ

plastspindlar

Dekorationsspindlar

Festliga eller läskiga dekorationsspindlar? Det är en smaksak förstås, men de kommer garanterat passa alldeles utmärkt på din Spindelmannentårta eller på kalasbordet. Paketet innehåller 6 svarta spindlar som du kan lägga på din tårtbild med Spindelmannenmotiv.

Spindlarna är i plast och går INTE att äta.

Storlek: 3×3 cm

19:-

Till Butik / Beställ


spindelmannen kalas

Se kalastema Spindelmannen – Hos Partyhallen

Baka Spindelmannen tårta – Guide

Börja med att täcka tårta med grädde eller någon annan typ av frosting. Lossa därefter tårtbilden från plasten och lägg den försiktigt i tårtans mitt. Stryk fast försiktigt med torra fingrar.

Tårtbild spindelmannen

Till Butik / Beställ

Spraya eller pensla ett tunt lager gelatin över bilden. Det gör att den får en glansig yta men också att färgerna i tårtbilden blir mycket klarare. Detta är dock inget måste men gör mycket för resultatet.

Göra en spindelmannentårta

Färga grädde eller frosting i färgerna rött och blått. Använd gärna pastafärg för starkare färger (Karamellfärg funkar också). Lägg över blandningarna i varsin spritspåse med tyll i olika storlekar och spritsa sedan runt tårtbildenskant men båda färgerna.

Spindelmannentårta med glans av gelantin

Servera tårtan så snart som möjligt, så att inte grädden eller frostingen löser upp bilden!

 

Tre tips för Spindelmannenkalaset

Det är nästan svårt att misslyckas med ett Spindelmannenkalas. Trots det har vi några tips för att skapa det där riktigt minnesvärda kalaset, som kommer klibba fast i minnet som spindelväv hos varenda deltagare.

  1. Tårtan. Alla kalas kräver en tårta med lite tanke bakom. Jordgubbstårta i all ära, men varför nöja sig med det på ett Spindelmannenkalas? Behåll gärna tanken om jordgubbarna, de matchar jättefint med Spindelmannens röda dräkt, men framför allt bör du satsa på en tårtbild med Spindelmannenmotiv. Dekorera sedan med spritsad grädde runt kanten, lägg på jordgubbar och kanske lite rött och blått strössel. Succé!
  2. Födelsedagsbarnet. När någon fyller år ska det märkas! Det här är ju just hans eller hennes dag. Skapa en lyxig hedersplats vid bordet och ordna en snygg namnskylt med Spindelmannen på. Dekorera tårtan med barnets namn och komplettera med Spindelmannenljus som talar om hur mycket han eller hon fyller.
  3. Kalaspåsen. Födelsedagsbarnet är ordentligt firat, nu är det gästernas tur. Fyll kalaspåsar med Spindelmannenmotiv med godis, en liten leksak och några spindlar, så får alla med sig något mer än minnet av ett härligt kalas. Varför inte ihop med en fiskdamm eller en skattjakt med Spindelmannentema?