Tårtdekorationer Star Wars-tårta

Här finns tårtdekorationer med Star Wars. Börja med en Star Wars ätbar tårtbild, fyll på med Star-Wars-ljus, och glöm inte att dekorera muffins och bullar också.

Skapa en snygg Star Wars tårta! Inspiration – Se snygga Star Wars tårtor här

star wars tårtbild

Star Wars tårtbild

Tårtbild med hjältarna från populära filmen, Star Wars, The Force Awakens.

Oblaten läggs direkt på tårtan och ger ett fantastiskt resultat på nolltid. Tårtbilden är naturligtvis ätbar och är hållbar i över ett halvår om den förvaras torrt och svalt.

Fr. 59 Kr

Se fler bildtårtor

starwars tårtljus

Star Wars Tårtljus

  • Höjd avlånga ljus: 5 cm (utan hållare)   12st
  • Höjd motivljus: ca. 3,5 cm (utan pinne)   3st

59 Kr

Till Butik

köpa svart sockerpasta

Svart sockerpasta

Svart sockerpasta med smak av vanilj, som kan användas till exempel för att täcka tårtor eller för att skapa läckra figurer – perfekt till Star Wars-tårtan.

En förpackning innehåller 250 g riktigt svart sockerpasta och för att täcka en hel tårta av normalstorlek (ca 24–25 cm) behövs två förpackningar.

39 Kr

Till Butik

Svarta sockerpärlor

Kristallformat, svart strössel från varumärket FunCakes. Strösslet har en neutral smak och ger en häftig effekt på tårtor, kakor och andra bakverk med Star Wars-tema.

Kristallerna kommer i en praktisk kryddburk och innehåller ca 80 g.

39 Kr

Till Butik

Så gjorde vi Starwars-tårtan ovan

  1. Täck tårtan – Spackla tårtan med grädde, smörkräm eller annan frosting – gärna färgad med karamell- eller pastafärg. Använd en tårtpalett för att få ett snyggt och jämnt resultat. Det är särskilt viktigt på toppen, så att bilden får ett plant underlag.
  2. Förbered tårtbilden – Ta bort skyddsplatsen från tårtbilden.
  3. Montera tårtbilden – Lägg tårtbilden mitt på tårtan och stryk försiktigt fast den med rena och torra händer om det behövs.
  4. Dekorera – Spritsa runt om tårtbilden med grädde, smörkräm eller frosting. Använd gärna någon fin tyll för ett extra proffsigt resultat. Dekorera dom spritsade topparna med silverpärlor eller något annat festligt strössel

(Se kalasprodukter från Partyhallen.se här)

Tårta och dekorationer  med Star Wars tema

Baka en Star Wars tårta från grunden! Nedan följer tips för hur du lyckas!

1. Basen – ”Locket”

Basen på en tårta när det kommer till dekoration är det du väljer att fodra in den med. Vanliga alternativ är

  • Grädde / Frosting

Tänk på att grädde och frosting är ”blött”. Förbered tårtan till och med det här steget, för att sedan dekoreras med strössel, sockerpärlor, tårtbild eller annat precis innan serveringen.

  • Marsipan och sockerpasta

Att klä en tårta med marsipan eller sockerpasta kräver lite mer tålamod men är egentligen inte så svårt. Det viktiga är att vara lätt på handen och arbeta sig uppifrån och ner för att få ett slätt och jämnt resultat.

Tårtlock av marsipan och sockerpasta finns att köpa färdiga med det går förstås lika bra att kavla ut ett eget.

För att kunna fästa andra dekorationer på en tårta som är täckt av marsipan eller sockerpasta kan det behövas någon form av ätbart lim eftersom materialen är torra.

Starwars Tips

Se till att basen på tårtan matchar övriga dekorationer. På en Star Wars tårta passar det till exempel med en svart eller blå bas.

2. Starwarsdekorationer

Att dekorera en tårta är roligt och kreativt och för en Star Wars tårta finns gott om produkter att välja bland.

Starwarsfigurer i plast är enkla. De kommer garanterat att hålla sig fina oavsett material och kan dessutom användas efter kalaset.

Strössel och pärlor är klassiska tårtdekorationer. På en star wars tårta är strössel och sockerpärlor i glittrande färger. Det, på en mörk botten, ger ett stjärnhimmelliknande utseende som passar temat perfekt.

Tårtbild med star wars är ett enkelt sätt att skapa en starwarstårta.  Dessa kan användas på alla typer av tårtor men håller färg och form bäst om dom monteras direkt innan serveringen.

 Figurer av sockerpasta är ”premium”. Skär eller stansa ut bokstäver för att skriva ”Star Wars” på tårtan eller skapa egna figurer föreställandes Yoda, Darth Vader, lasersvärd och stjärnor.

3. Spritsning

Att spritsa är både roligt och ganska enkelt. Det ger ett livfullt och elegant resultat på en annars ”platt” tårta.

För att lyckas med spritsningen behövs spritspåse och någon form av tyll. Tyllar finns i mängder av storlekar och mönster – där en med större hål ger ett större spritsmönster. På en tårta är det därmed lämpligt att använda en större modell.

Ett annat roligt tips är att dela upp grädden eller frostingen i några olika skålar och färga, med till exempel pasta- eller karamellfärg, i några olika färger som passar temat. En riktigt gul färg som spritsas med en stjärntyll på en mörk botten skapar även det ett stjärnhimmelsliknande resultat.