Tårtdekoration Baby shower eller babyhippa

Den blivande mamman kan behöva lite extra uppmärksamhet och firas innan bebisen kommer. Då är det vanligt att väninnorna runt omkring överraskar med en baby shower, eller babyhippa som man ibland kallar det på svenska och då måste man förstås ha en tårta. Varför inte börja med att lägga ett vitt tårtlock över tårtbottnarna. Sedan är det bara att börja dekorera.

rosa tårtblommor

Sockerdekorationer – Rosa blommor

Är det ett vårbarn som väntas kan vita och rosaskiftande blommor bli en fin detalj att pryda tårtan med. Förutom att de innehåller socker så är de väldigt söta och kommer i en förpackning om 12 lagom stora blommor. Kan med fördel kombineras med blommor i andra färger.

Till Butik / Beställ 

sockerdekoration prästkrage

Gör en sommartårta

Det som kännetecknar sommar är väl ändå alla blommor och vem tänker inte på sommar när de ser prästkragar. En tårta fylld med prästkragar passar bebisen som väntas till sommaren. Prästkragar är även ett bra val då könet på barnet inte är känt eller om man vill hålla sig neutral när det gäller färger.

Till Butik / Beställ 

gelediamanter

Gelédiamanter

Man brukar säga att diamanter är en flickas bästa vän och varför inte skämma bort både mamman och hennes kommande dotter men en tårta prydd av diamanter av gele.

På en tårta i formen av en gravidmage kan diamanterna utgöra ett halsband eller varför inte lägga dem längs med dekolletaget och som knappar längs med magen.

Till Butik / Beställ 

tårtdekoration fotbollsspelare

Ett blivande fotbollsproffs

När det sparkar i magen kan man många gånger tro att det är ett blivande fotbollsproffs som ska anlända. Varför inte dekorera tårtan med fotbollsspelare. Här finns 4 stycken spelare från två lag, en domare och två mål att sätta på tårtan. Spelarna är 6 cm höga och är inte ätbara utan kan återanvändas.

Till Butik / Beställ 

Nallebjörn tårtform

Med den här formen skapar du lätt en snygg nalletårta. Dela kakan och fyll med favoritfyllningen. Täck med ett lager grädde och sprinkla brunt strössel över alternativs färga grädden och dekorera sedan med strössel i olika färger för att få till den perfekta nallen. Lägg tårtan på ett fat med vackra höstlöv så blir det ännu festligare.

Till Butik / Beställ 

ustickare vimplar

Vimplar till tårta

Skapa dina egna vimplar i olika storlekar som du hänger över tårtan så att mamman får en känsla av att hon snart går i mål. Vill man inte hänga upp vimplarna passar de lika bra att dekorer med längs med kanten. Det här paketet kommer med tre former i olika storlekar som kan användas om och om igen. Det gör tårtan även lite festligare och kan gärna kombineras med andra dekorationer

Till Butik / Beställ 

Tårta till Babyshower 

Att hålla en baby shower, en fest för den blivande mamman, har blivit en populär tillställning att hålla även i Sverige. Mycket fokus på en baby shower ligger på dekorationer och pynt med bebistema som ofta går i blått eller rosa. Vimplar och ballonger, men även cupcakes och tårta är ett vanligt inslag på en baby shower. Varför inte slå på stort och baka tårtan själv?

Baka i en rolig form, exempelvis ett hjärta, eller bygg den i flera våningar och dekorera med fina detaljer av sockerpasta. Kanske ett par små skor eller bebisfötter. Bara fantasin sätter gränser när det kommer till att dekorera en tårta, den kan vara klassisk och stilren eller väldigt personlig.

Vill man inte ha blått eller rosa som tema funkar såklart vilken annan färg hur bra som helst. Guld eller silver ger en lyxig känsla och höjer stämningen på festen och med sockerpasta och ätbara färger går det att dekorera och variera i oändlighet efter tycke, smak och tillfälle.