Tårtdekoration Baby shower eller babyhippa

Är det dags för en baby shower, eller babyhippa som man ibland kallar det på svenska, måste man förstås ha en tårta. Här presenteras tårtdekorationer till babyshowertårta.

rosa och blå chokladkulor

Girl or Boy Choco Crunch, Chokladkulor

Små chokladkulor I babyblått och babyrosa.

Kulorna har varierande storlekar och kan användas som strössel / dekoration på tårtor, cupcakes, kakor och andra bakverk. En förpackning innehåller 160 g.

Till Butik / Beställ

oh baby

Tårtdekoration Oh Baby

Vacker och stilren cake topper med texten ”Oh Baby”.

Dekorationen är tillverkad av trä och mäter 17 x 13,5 cm. Tårtdekorationen kan användas på alla typer av tårtor och kan sparas som ett fint minne efter festen.

Till Butik / Beställ

baby partypicks

Baby Boy Partypicks

Partypicks i ljusblått och med motiv av bebisfötter, nappflaskor, bilar och bebisansikten som används för att dekorera cupcakes och andra bakverk.

Dekorationerna är enkla att använda och ger bakverken den rätta baby shower-looken. Säljs som 12-pack och finns även i rosa.

Till Butik / Beställ

Rosa tårtblommor

Sockerdekorationer – Rosa blommor

Är det ett vårbarn som väntas kan vita och rosaskiftande blommor bli en fin detalj att pryda tårtan med.

Förutom att de innehåller socker så är de väldigt söta och kommer i en förpackning om 12 lagom stora blommor. Kan med fördel kombineras med blommor i andra färger.

Till Butik / Beställ

Prästkrage i sockerpasta

Gör en sommartårta

Det som kännetecknar sommar är väl ändå alla blommor och vem tänker inte på sommar när de ser prästkragar. En tårta fylld med prästkragar passar bebisen som väntas till sommaren. Prästkragar är även ett bra val då könet på barnet inte är känt eller om man vill hålla sig neutral när det gäller färger.

Till Butik / Beställ

Diamanter av gele

Gelédiamanter

Man brukar säga att diamanter är en flickas bästa vän och varför inte skämma bort både mamman och hennes kommande dotter men en tårta prydd av diamanter av gele.

På en tårta i formen av en gravidmage kan diamanterna utgöra ett halsband eller varför inte lägga dem längs med dekolletaget och som knappar längs med magen.

Till Butik / Beställ

Fotbollsspelare till tårta

Ett blivande fotbollsproffs

När det sparkar i magen kan man många gånger tro att det är ett blivande fotbollsproffs som ska anlända. Varför inte dekorera tårtan med fotbollsspelare. Här finns 4 stycken spelare från två lag, en domare och två mål att sätta på tårtan. Spelarna är 6 cm höga och är inte ätbara utan kan återanvändas.

Till Butik / Beställ

utstickare vimplar motiv

Vimplar till tårta

Skapa dina egna vimplar i olika storlekar som du hänger över tårtan så att mamman får en känsla av att hon snart går i mål. Vill man inte hänga upp vimplarna passar de lika bra att dekorer med längs med kanten. Det här paketet kommer med tre former i olika storlekar som kan användas om och om igen. Det gör tårtan även lite festligare och kan gärna kombineras med andra dekorationer

Till Butik / Beställ

göra egen tårtbild

Vad är babyshower?

Babyshower är en fest för att skämma bort den blivande mamman, hon ska ”duschas” med presenter till sig själv och till bebisen.

Vanliga inslag är olika lekar och frågesporter – det är till exempel vanligt att alla gäster skriver upp sina gissningar om när bebisen kommer att födas och vilken längd och vikt den kommer att ha.

Ett välfyllt fikabord är också ett vanligt inslag och här syns ofta cup cakes, cake pops, tårtor, kakor och annat smått och gott i färgglada skalor – inte helt sällan i blått och rosa.

Tips och frågor

Vilka typer av bakverk passar på en baby shower?

Alla typer av bakverk passar på en baby shower och vad som väljs är till stor del en smaksak. Cupcakes med fina spritsningar och andra passande dekorationer är vanligt förekommande.

Vilket färgtema ska man använda om man inte vet bebisens kön?

Även färgtema är lite av en smaksak men vanligt är att kombinera färgerna blått och rosa. Önskas ett mer neutralt färgtema är vitt och guld ett bra exempel.

Vilka typer av presenter är vanliga att ge på en baby shower?

Det finns många typer av presenter som är vanliga att ge bort på en baby shower – bland annat kläder och tillbehör till bebisen. Enklare gåvor till mamman, så som fina dusch- och hudkrämer, är också vanligt.


På bild – Cupcakes till baby shower

Enkla cupcakes med kladdkaka i botten, toppade med en cream cheesefrosting med smak av lime. Bakverken har dekorerats med vita cup cake wrappers med guldkant, som monteras efter gräddning, samt med party picks med texten ”Oh Baby”.  

Tårta till Babyshower

Att hålla en baby shower, en fest för den blivande mamman, har blivit en populär tillställning att hålla även i Sverige. Mycket fokus på en baby shower ligger på dekorationer och pynt med bebistema som ofta går i blått eller rosa. Vimplar och ballonger, men även cupcakes och tårta är ett vanligt inslag på en baby shower. Varför inte slå på stort och baka tårtan själv?

Baka i en rolig form, exempelvis ett hjärta, eller bygg den i flera våningar och dekorera med fina detaljer av sockerpasta. Kanske ett par små skor eller bebisfötter. Bara fantasin sätter gränser när det kommer till att dekorera en tårta, den kan vara klassisk och stilren eller väldigt personlig.

Vill man inte ha blått eller rosa som tema funkar såklart vilken annan färg hur bra som helst. Guld eller silver ger en lyxig känsla och höjer stämningen på festen och med sockerpasta och ätbara färger går det att dekorera och variera i oändlighet efter tycke, smak och tillfälle.