Tårtdekorationer

Det finns en rad olika produkter som kan användas till tårtdekorationer. Strössel, tårtbilder, sockerpasta…. Vilka dekorationer önskas till tårtan?

Tårtdekorationer

strössel till tårtor

Strössel

Med strössel kan vilken bakelse som helst bli lite roligare. Liva upp en tråkig cupcake med glitterströssel, placera en strösselpärla i mitten av en sugarpasteblomma eller välj ett passande temaströssel till barnkalaset.

Strössel är ett smidigt sätt att göra bakverk i olika slag mer personliga och lite festligare. Välj mellan mängder av olika färger och former.

Till Butik / Beställ 

Candy melts

Candy melts är små tabletter i olika färger som används till alla möjliga olika bakverk. De kan smältas i antingen micro eller vattenbad, och sedan hällas i formar, spritsas på tårtor eller användas för att dekorera cake pops.

Att forma figurer i formar av candy melts kan vara ett roligt sätt att göra personliga dekorationer till tårtor. Eller varför inte låta barnen smycka sina individuella cupcakes med dem? Endast fantasin sätter gränser.

Tabletterna har vanligtvis en mild smak av vanilj, men finns på vissa ställen att köpa även i andra smaker.

Till Butik / Beställ

hushållsfärg

Hushållsfärger

Hushållsfärger är ätbara färger som används vid färgning av bland annat sugarpaste, marsipan, grädde och frosting. Det finns så mycket olika sorters hushållsfärger att det kan vara svårt att veta vilken man ska välja. Det första man bör tänka på är vad exakt det är man ska göra.

Vill man få en jämn och fin färg på tårtor eller kakor kan ätbar sprayfärg vara ett bra val. Med den sprayar man färgen direkt på bakverket. Fler lager ger en mer täckande färg. Fördelen med sprayfärgen är att man istället för att göra en enfärgad tårta utan problem kan dekorera den med olika färger.

Till Butik / Beställ 

livsmedelspenna

 Livsmedelspennor

Att skriva på och dekorera tårtor kan ibland vara ett rörigt jobb som kräver mycket tålamod. Med en livsmedelspenna, eller dekorationspenna, blir det både roligare och lättare att smycka bakverket.

Pennan är ett smidigt verktyg som även nybörjaren klarar av att hantera. Med den kan man enkelt och snyggt skriva eller rita på tårtan utan att riskera onödigt kladd. Det ätbara innehållet fäster enkelt på marsipan, sugarpaste och gumpaste.

Livsmedelspennan finns att köpa i en mängd olika färger och har vanligtvis en bred udd samt en tunnare udd som passar för mer detaljerade mönster.

Till Butik / Beställ 

 

pastafärger

Pastafärger

Pastafärg är en gelé som används för färgning av bland annat gumpaste, sugarpaste, frosting och marsipan. Den funkar även utmärkt till grädde och smörkräm.

Färgen är drygare än vanlig karamellfärg och mycket lätta att arbeta med. Den tas upp med hjälp av en tandpetare som sedan sticks ned i massan som ska färgas. För att få fram nya nyanser kan man enkelt blanda olika pastafärger. På så vis kan man utan svårigheter dekorera en tårta i vilken färg man vill.

Viktigt att tänka på är att resultatet påverkas av vilken ursprungsfärg massan har och att det kan krävas fler steg för att få till färger som exempelvis svart och röd.

Till Butik / Beställ 

sockerblomma

Sockerblommor

Sockerblommor är en vacker och populär utsmyckning som kan göra vilken tårta som helst till ett lyxigt konstverk. Blommorna är ätbara och görs främst av flowerpaste, men i vissa fall kan de även göras av t. ex sugarpaste eller modelleringspasta. De färgas med livsmedelsfärger och kan bindas upp med floristtråd.

Sockerblommor går att köpa färdiga, men man kan även göra dem själv med lite tålamod. Det är en pillig uppgift som kan ta en del tid, men det finns en mängd olika verktyg och hjälpmedel som kan underlätta tillverkningen. Lättast är att använda sig av en utstickare till blommorna.

Till Butik / Beställ

strössel till tårtor

Strössel

Strössel är en form av dekoration som många gånger underskattas. Det är ett smidigt hjälpmedel för att snabbt ge tårtan en mer personlig prägel. På de flesta ställen där strössel säljs finns det idag att köpa i alla möjliga smaker, färger, former och figurer.

Endast fantasin sätter gränser för hur man kan använda strössel vid dekorering av tårtor. Sockerpärlor kan användas för att höja blommorna i sugarpaste till nästa nivå. Temaströssel i form av snöflingor eller pumpor passar perfekt när man vill skapa läckra jul- och halloweentårtor. Eller varför inte täcka hela tårtan i ett färgsprakande glitterströssel?

Till Butik / Beställ 

sugar lace

Sugar lace

Sugar lace, eller sockerspets, består av en ätbar sockermassa som i silikonformar torkas och formas till vackra spetsar. Sockerspetsen fästs direkt på tårtan och ger den ett omedelbart lyft till en helt ny nivå.

Spetsen är med lite tålamod väldigt enkel att göra själv. Den är ett säkert sätt att imponera på gästerna med. Allt som krävs för att skapa en vacker spets är silikonformar, en spatel samt sockermassan som finns att köpa både färdig och i pulverform. Spetsen kan man sedan färga med pastafärger eller dekorera med pulverfärger för ett ännu vackrare resultat.

Till Butik / Beställ 

rosa tårtband

Tårtband

Tårtband är en typ av dekoration som fäst längs sidan på tårtan. De ger ett starkt intryck på kalaset och finns i alla möjliga olika mönster och teman.

Ofta finns de att köpa i ett ätbart material, exempelvis sockerpasta, som enkelt läggs på ett lager grädde. Bandet mjuknar då och fäster snyggt på tårtan tack vare fukten från grädden. Om underlaget består av marsipan eller sugarpaste är det viktigt att lägga gelatin mellan bandet och tårtan för att ge bandet fukt.

Ett yttre lager gelatin används dessutom med fördel för ett glansigare resultat med mer djup. Finns i flera olika modeller, färger och utföranden

Till Butik / Beställ

 

tårtfigurer

Tårtfigurer

Vill man göra det enkelt för sig men ändå dekorera tårtan på ett snyggt och personligt vis kan man använda sig av tårtfigurer. De finns både i ätbara material, som gelé och sockermassa, och i material som inte bör förtäras, t. ex. plast. Det går att göra egna figurer, men enklast är att köpa dem färdigt i butik.

Tårtfigurer i plast är perfekt till barnkalaset då barnen efter fikat kan använda dekorationerna som leksaker. Figurerna tillverkas i alla möjliga olika former och teman, allt från roliga seriefigurer och fotbollsspelare till vackra blommor och brudpar.

Till Butik / Beställ 

tårtljus

 Tårtljus

Tårtljus är en klassiker att ha med på födelsedagskalaset. Vanligt är att man väljer ett tjockare sifferljus eller färgglada småljus som motsvarar åldern på födelsedagsbarnet. Har man ett tema på kalaset kan det istället passa bra med ett figurljus i samma tema.

Ett magiskt ljus som inte slocknar när man blåser på det gör sig bra på kalaset med trolleritema, och kanske ett kattljus passar djurälskaren? Tårtljus vars låga brinner i olika färger kommer tveklöst att imponera på festen. För en lyxigare tårta finns det dessutom eleganta kandelabrar att sätta tårtljusen i och placera på tårtan.

Till Butik / Beställ 

se alla motiv

Tårtoblater

Tårtoblater är ätbara bilder av sockermassa som läggs på tårtan. De är mycket populära som dekoration på exempelvis födelsedagstårtor till barnkalaset. Genom att välja ett motiv som passar barnets intresse blir tårtan snabbt höjdpunkten på kalaset.

Det finns ett stort urval av motiv att välja mellan, allt mellan seriefigurer, sport och studentmössor. På många ställen går det dessutom att beställa tårtoblater med foton som man själv laddar upp.

Bilden är vanligtvis smaklös och påverkar inte smaken av tårtan. Den placeras utan svårigheter direkt på tårtan och smälter samman med grädden. Det kan vara bra att spritsa grädde eller glasyr längs kanten för att bilden ska sitta säkert på plats.

Till Butik / Beställ

Vill du se större utbud?

Tårtdekorationer köpa online

[/su_column][/su_row]