Vi testar – Fototårta

test av fototårta

Baka en tårta med eget motiv – låter kanske svårt eller näst intill omöjligt men det är superenkelt OCH roligt. Genom några enkla steg förvandlas en vanlig tårta till en fototårta och blir en höjdpunkt på kalaset.

– Beställ tårtbild med eget foto här – Fr. 79 kr. –

Att använda en tårtbild med eget foto blev faktiskt en riktig succé. Beställningen och leveransen gick snabbt och smidigt och likaså användningen av bilden. Dessutom såg den väldigt proffsigt gjort ut – trots att tårtan i sig var väldigt simpel.

Den enda nackdelen jag ser med en tårtbild är att den inte är jättegod – men den förtjänar betyget 4/5.

fototårta med hundar

Priset på en tårtbild med eget motiv varierar beroende på storlek. Den minsta bilden kostar från 79 kr och då tillkommer också en fraktkostnad på 39 kr. Ett helt klart överkomligt pris för den som gillar att baka själv men som ändå på ett enkelt sätt vill piffa upp tårtan med ett foto.

Beställningen

Att beställa en personlig tårtbild med eget motiv var otroligt lätt. Tårtbilden går att välja i olika storlekar, jag valde den mindre som mäter ca 19 cm i diameter.

Efter att bilden hade valts ut var det bra att ladda upp den på hemsidan, som direkt talade om att bilden var av tillräckligt bra kvalitet för att använda till fotooblaten. Smart för att få en garanterat fin bild på tårtan. Jag valde själv hur jag ville beskära den och sedan var det bara att lägga beställningen och invänta leveransen.

Tårtbilden levereras

Leveransen av fotooblaten gick väldigt snabbt och smidigt och jag måste säga att jag blev positivt överraskad över att den kom så fort. Jag la beställningen på en måndag och hade den i brevlådan redan på torsdagen samma vecka.

Fotooblaten levererades väl paketerad i ett vanligt A4-kuvert. Under bilden låg ett hårdare papper i samma storlek för att skydda oblaten och undvika skador under leveransen. Alla ark tillsammans var även omslutna av plast så bilden kom fram i toppskick tillsammans med ett brev och en beskrivning med användningsinstruktioner.

Applicera tårtbilden

Appliceringen av själva oblaten skulle jag utan tvekan säga är den enklaste biten av att baka en tårta. Jag bakade och förberedde tårtan dagen innan för att sedan komplettera den med tårtbilden ungefär 1,5 timme innan servering, som rekommenderat i de medföljande instruktionerna.

Tårtan spacklade jag med frosting och behövde således bara lägga bilen ovanpå efter att ha lossat den från plasten. Det var heller inga problem att få loss den men enligt instruktionerna kan det ibland vara klurigt på grund av temperaturskillnader under leveransen. Tips på hur man då får loss den finns också avgivna i instruktionerna.

Bilden fäste bra på frostingen, som jag hade brett ut i ett jämnt och slätt lager ovanpå tårtan. För att garanterat få den att sitta kvar på samma ställe och dessutom dölja kanterna på bilden valde jag att spritsa kanterna med ytterligare frosting i ett fint mönster runt hela bilden. Tack vare att jag valde den mindre storleken på bilden fanns en lagom stor yta kvar att dekorera på kanten, utan att tårtan såg överdekorerad ut.

Vid serveringen var bilden fortfarande torr och fin, den hade inte löst upp sig eller blivit ful trots att jag hade applicerat frosting på kanterna. Fototårtan blev helt klart en höjdpunkt bland gästerna och fotades flitigt innan det var dags att skära i den.

Mina tre bästa tips för en lyckad fototårta

  • Förbered tårtan i förväg (om möjligt) och lägg sedan på tårtbilden direkt innan servering.
  • För att få tårtan att se extra proffsig och fin ut – spritsa runt kanterna med grädde eller frosting.
  • Låt tårtan få vara simpel i övrigt så att den inte blir överdekorerad och tar fokus från den fina tårtbilden.