Cake pops formar – Bakguide


Cake pops formar är ett bra hjälpmedel för den som vill baka perfekt runda cake pops. Det finns bland annat varianter tillverkade av silikon och som tål ugnsvärme – vilket gör det möjligt att grädda bollar direkt i formen.


cakepopsform röd

Cake Pops form – Som klarar ugn

  • Silikonform
  • Mått på hålen – 3cm i diameter
  • Tål temperaturer: -60 º C till + 230 º C
  • Perfekt för att baka cakepops
Till Butik / Beställ

Häll cakepopssmeten direkt i formens underdel och därefter läggs överdelen på. Viktigt är att inte hälla för mycket smet i formen, eftersom den expanderar under gräddningen, samt att hålla koll på gräddningstiden så att inte bakverken bränns vid.


 

Baka egna cake pops – En enkel guide

Du behöver:

  • Silikonform för cake pops (finns att köpa här)
  • Cake pops pinnar
  • Strössel eller annan dekoration
  • presentpåsar
  • Elvisp

(Bosch MFQ4030 –Testvinnare av elvispar på Handlasmart.se)

Ingredienser

När man bakar cake pops på detta sätt går det att använda i princip vilken kaksmet som helst, till exempel för muffins eller sockerkaka. Här har vi använt en muffinssmet – och det räcker gott och väl med halva satsen:

  • 1 ägg
  • 1,25 dl strösocker
  • 0,25 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g smält smör
  • 0,75 dl mjölk
  • 200 g mjölkchoklad (till garneringen)

Gör såhär:

  1. Börja med att sätta ugnen på 160 grader
    Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan
  2. Vispa upp ägg och socker ett par minuter med elvisp
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa snabbt ihop till en slät smet
  4. Fyll ena delen av silikonformen med smeten och lägg sedan den andra delen ovanpå

(Wonderpops Silikonform – Läs vårt eget test här)

  1. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter – ta ut och låt svalna helt och lossa sedan ”locket” försiktigt
  2. Ta upp bollarna och ta bort eventuellt överflöd runtom

Garnering och dekoration

  1. Grovhacka och smält chokladen över ett vattenbad
  2. Doppa cake pops pinnarna i chokladen och tryck försiktigt in en i varje boll – låt stelna
  3. Doppa sedan bollarna så att dom täcks av choklad, låt rinna av och doppa sedan i strössel, kaksmulor eller annan dekoration
  4. Ställ bakverken i kylskåp tills att dom har stelnat helt och tills att det är dags att servera!

Ett fint serveringsförslag, och som även skyddar bakverken, är att knyta presentpåsar runt om. Påsarna hittar du här, men det går såklart lika bra att servera klubborna som dom är.

(CakePops påsar – Läs vårt eget test här)