Fotbollstårta med tårtbild – steg för steg

Guide att göra fotbollstårta

En fotbollstårta är given när fotbollsfantasten ska firas och att baka en sådan med hjälp av en tårtbild är superenkelt. Nedan kan du följa med steg för steg om du planerar att baka en fotbollstårta.

Du behöver:

Börja med att bygga ihop tårtan efter tycke och smak och spackla den med et tunt lager grädde. Ha lite mjöl på arbetsbänken och kaveln och kavla ut den gröna sockerpastan – tillräckli gt stor för att täcka tårtan och dess kanter.

Göra tårta med fotbollstema    Kavla sockerpasta     

Lyft upp sockerpastalocket försiktigt och placera över tårtan. Dra försiktigt över kanterna för att få den så slät som möjligt. Fäst sockerpastan längs tårtans nederkant och skär bort det överflödiga.

Lossa tårtbilden från plasten och pensla eller spraya gelatin på baksidan. Placera i tårtans mitt och stryk försiktigt fast den. Det går bra att använda fingrarna, men tänk på att vara helt torr.

Montera tårtbild

Ta fram en spritspåse med rund tyll samt den svarta pastafärgen. Ha lite av färgen på en knivsudd och ”måla” ränder inuti spritspåsen. Fyll upp med vit grädde och spritsa små bollar runt tårtbildens kant, samt längs tårtans nedre kant.

spritspåse

Arbeta en bit vit och en bit svart sockerpasta med händerna och rulla till tre längder, – en tjock (vit) och två smalare (svart). Fäst dom svarta delarna i den vita och rulla ytterligare. Kavla ut rullen och stansa eller skär ut siffror – fotbollsfantastens egna eller kanske favoritspelarens?
Bearbeta sockerpasta    Arbeta med sockerpasta

Lägg siffrorna på serveringsfatet och tryck ner fotbollsljusen i tårtan. Servera och njut!

Enkel fotbollstårta

Produkter i denna guide:

Tårtbild fotboll

Tårtbild Fotbollsplan

Tårtbild med motiv av en fotbollsplan. Bilden är helt ätbar och fri från gluten, laktos och mjölkprotein och mäter 20 cm i diameter. Kan placeras på alla typer av tårtor, rektangulära som runda. Håller i ca 1 år i obruten förpackning och förvaras då i rumstemperatur, gärna mörkt.

59:-

Till Butik / Beställ

Gelantinspray

Gelantin till tårta

Flytande gelatin i spraybehållare. Används som ”lim” för att fästa tårtbilder i sockerpasta eller marsipan men kan också användas som ”finish” för extra glans och klarare färger. Flaskan innehåller 125 ml och har en hållbarhet på 6 månader.

79:-

Till Butik / Beställ

Grön sockerpasta

Grön Sockerpasta

Grön sockerpasta med smak av vanilj. Innehåller 250 gram (två förpackningar behövs för att tänka fotbollstårtan). Gluten-, och laktosfri men kan innehålla spår av mandel och soja

44:-

Till Butik / Beställ

vit-sockerpasta

Vit Sockerpasta

Vit sockerpasta med smak av vanilj. Innehåller 250 gram. Gluten-, och laktosfri men kan innehålla spår av mandel.

44:-

Till Butik / Beställ

Tårtljus fotbollstema

Fotbollsljus

Snygga tårtljus att toppa fotbollstårtan med – 4 fotbollar och två fotbollsskor i guld. Tillverkade av paraffinvax utan doft.

35 :-

Till Butik / Beställ

Se även andra guider:

Nintendotårta – Steg för steg

Musse Piggtårta – Steg för steg

Unicorntårta – Steg för steg

Pokemontårta – Steg för steg

Nerftårta – Steg för steg