Pokémontårta med sockerpasta

pokemontarta

Förvanda en tårta till den klassiska bollen i Pokémon! Nedan kan du se och läsa hur du gör en enkel Pokémontårta med sockerpasta  – Eller gör det enkelt och köp färdig tårtbild. Se alternativen nedan:

  1. Gör tårta enligt guide nedan
  2. Eller köp tårtbild med eget motiv hos Tårtdekoration.com
  3. Komplettera med kalasprodukter från Partyhallen

Pokemontårta – Steg för Steg

göra egen tårtbild

Gör såhär

Förbered tårtan

Lägg önskad fyllning på bottnarna och montera ihop tårtan. Spackla den med smörkräm eller grädde över toppen och runt kanterna.

Lock av sockerpasta

Kavla ut vit och röd sockerpasta och skär ut en halvmåne av vardera. Här har vi valt att göra Pokémonbollen något mindre än själva tårtan för att sedan kunna dekorera kanterna.

Lägg halvmånarna på tårtan med den raka sidan mot varandra så att en rund form bildas. Det behöver inte bli perfekt eftersom fler detaljer tillkommer.

Detaljer

Kavla ut en bit av den svarta sockerpastan och skär till två svarta band och en liten cirkel. Pensla delarnas undersida med lite vatten eller flytande gelatin och montera i bollens mitt. Skär bort eventuellt överflöd från banden. Forma en liten bit av vit sockerpasta rund, något mindre än den svarta cirkeln, och montera i mitten.

   

Spritsa runt kanterna
Spritsa runt tårtans kanter med smörkräm eller grädde för att dölja eventuella skavanker och ojämnheter. Dekorera med strössel eller andra dekorationer om önskas.

pokemontarta

OBS! Om tårtan spacklas med grädde är det bra att låta sockerpastan vara lite tjockare eftersom fukten från underlaget kan tränga igenom och lösa upp den. Tänk också på att servera tårtan direkt.

PRODUKTERNA

SOCKERPASTA – Kan köpas hos Lyckasmedmat.se

EGEN TÅRTBILD – Köp hos Tårtdekoration.com

KALASDEKORATIONER – Köp hos Partyhallen.se