Pokémontårta med sockerpasta

Pokemontårta guide

Pokémontårta med sockerpasta

Fantasyfigurerna från Pokémon är populära och att förvanda en tårta till den klassiska Pokémonbollen är både lätt och roligt att göra själv. Nedan kan du se och läsa hur du gör en enkel Pokémontårta med sockerpasta.

Ett enklare sätt är att beställa tårtbild med eget uppladdat motiv. Ladda upp ett motiv på Pokemons – Beställ ätbar tårtbild  fr.79 kr/st

ätbar tårtbild med eget foto

Pokemontårta Steg för Steg

 • En tårta
 • Ca 250 gram vit sockerpasta
 • Ca 250 gram röd sockerpasta
 • Ca 100 gram svart sockerpasta
 • Kavel
 • Vass kniv      
 • Pensel
 • Vatten eller flytande gelatin
 • Spritspåse med tyll

Tårta med sockerpasta 

Gör såhär

 1. Förbered tårtan

Lägg önskad fyllning på bottnarna och montera ihop tårtan. Spackla den med smörkräm eller grädde över toppen och runt kanterna.

 1. Lock av sockerpasta

Kavla ut vit och röd sockerpasta och skär ut en halvmåne av vardera. Här har vi valt att göra Pokémonbollen något mindre än själva tårtan för att sedan kunna dekorera kanterna.

Lägg halvmånarna på tårtan med den raka sidan mot varandra så att en rund form bildas. Det behöver inte bli perfekt eftersom fler detaljer tillkommer.

Kavla ut vit sockerpasta  Pokemontårta steg 3

 

 1. Detaljer

Kavla ut en bit av den svarta sockerpastan och skär till två svarta band och en liten cirkel. Pensla delarnas undersida med lite vatten eller flytande gelatin och montera i bollens mitt. Skär bort eventuellt överflöd från banden. Forma en liten bit av vit sockerpasta rund, något mindre än den svarta cirkeln, och montera i mitten.

Sockerpasta till pokemon Pokemon steg 5 Pokemontårta del 4

 

 1. Spritsa runt kanterna
  Spritsa runt tårtans kanter med smörkräm eller grädde för att dölja eventuella skavanker och ojämnheter. Dekorera med strössel eller andra dekorationer om önskas.

pokemontårta

OBS! Om tårtan spacklas med grädde är det bra att låta sockerpastan vara lite tjockare eftersom fukten från underlaget kan tränga igenom och lösa upp den. Tänk också på att servera tårtan direkt.

Sockerpasta och tillbehör

Arbeta med sockerpasta

För att få till en perfekt konsistens på sockerpastan kan man antingen behöva värma eller kyla den. Är den hård behöver den värmas och är det för mjuk behöver den kylas för att den ska bli följsam och enklare att forma.

För att värma den räcker oftast att arbeta den i händerna en stund, alternativt kan man lägga den ett par sekunder i micro. För att kyla den läggs den ett par minuter i kylen.

Tänk också på att inte kavla sockerpastan för mycket eftersom den är ömtålig och svår att lyfta upp från bordet om den är för tunn