Wonder Pops Silikonform – Recension

cakepops form recension

Vi hat testat Wonder Pops Silikonform från märket Silikomart, som används för att baka Cake pops. Nedan kan du läsa mer om formen, hur den används och vad vi tyckte om den.

Innehåll och funktion

Produkten levereras i en förpackning innehållandes silikonformen, ett paket cake pops pinnar samt ett blad med instruktioner och ett recept (på engelska).

Formen används för att på ett snabbt och enkelt sätt baka perfekt runda bollar till cake pops. Fyller man hela formen med smet får man ut 16 stycken i storleken 16 x 14 ml. I formens lock finns små hål att fästa pinnarna i, vilket är väldigt positivt när det är dags för dekoration av bakverken.

Användning

Silikonformen Wonder Pops är väldigt enkel att använda. Tack vare att den är gjord av just silikon är bakverken enkla att lossa från formen samt att den är väldigt lätt att göra ren efteråt. Det råder inga större tvivel om hur den ska användas – instruktionerna som följer med är tydliga trots att dom är skrivna på engelska och det finns även bilder som visar hur man ska göra.

Så gjorde vi

När vi testade formen valde vi att använda en vanlig muffinssmet istället för att använda det medföljande receptet och det gick minst lika bra. Varje hål/grop i bottenformen fylldes med smet upp till kanten innan locket lades på. Smeten gräddades i ca 10 minuter och fick sedan svalna helt innan det var dags att öppna den.

Därefter dekorerades bollarna med smält choklad och strössel och här kom som sagt locket med hål för pinnarna till stor nytta. Bakverken stod stabilt och kunde stelna utan en massa kladd.

cakepopsformar fylla i med deg färdiga cakepops  cakepops i rosa hållare

Pris

Formen kostar ca 169 kronor och är absolut värd priset om man gillar att baka just Cake pops. Är det inget som kommer användas mer än en gång kanske priset är väl högt men är man påhittig i köket kan formen användas även till andra saker.

Fördelar och nackdelar

+ Enkel att använda och göra ren

+ Ger perfekt runda bollar

+ Kan användas till andra saker – t.ex. för chokladpraliner

– Svårt att se hur det går med gräddningen i och med att formen ska vara helt sluten i ugnen
– Storleken på bollarna är väldigt liten – bollarna går lätt sönder när man sätter i pinnarna så ”hålen” hade kunnat vara ett par millimeter större

Personlig åsikt

Wonder Pops silikonform gör det relativt enkelt att baka Cake Pops. Det är både enklare, smidigare och går snabbare än att baka dessa bakverk utan form – då man vanligen blandar ihop en mjuk kaka med färskost och formar till bollar för hand.

Formen är prisvärd om den kommer till användning många gånger och en rolig sak att ha bland bakredskapen om man gillar att baka. Över lag är formen både bra och användbar – fördelarna väger helt klar över nackdelarna, även om man som sagt kunde önska att bollarna blev något större.

Enkel användning och rengöring, fina, runda och jämnstora bollar samt det praktiska locket på formen gör att betyget 4/5 känns rimligt!

Betyg och Butik

  • Betyg 4/5
  • 169 kr
  • Perfekta runda bollar
  • Kan användas till andra bakverk
  • Ev. för små bollar
Till Butik / Beställ