Babblarna Tårta

Baka och dekorera egen Babblarna tårta

Allt från tårtdekorationer och ätbara tårtbilder till papptallrikar och bordsdekorationer – Till Babblarnakalaset

Se inspirationsbilder på Babblarnatårta

Skapa egna Babblar med sockerpasta

Pastan är enkel att jobba med, elastisk och den blir hårdare än vanlig marsipan, när figurerna fått torka. Tänk på att figurerna inte bör komma i kontakt med grädde, då kan det hända att tårtan ”svettas”. Sätt dem på en tårtbild eller tårtlock istället.

Observera att sockerpastan kan innehålla spår av nötter.

89:-

Till Butik / Beställ

Babblarna tallrikar

Till kalaset med Babblarna-tema bör givetvis även bordet och dukningen fyllas med dom färgglada figurerna. Dessa engångstallrikar kommer i färgerna rött, gult, grönt och blått och har olika motiv av dom populära Babblarna, och passar att äta både tårta och glass på.

Tallrikarna är tillverkade i papp, mäter 23 centimeter i diameter och levereras i 8-pack.

Till Butik / Beställ

Babblarna – Figurer till tårtan

De är visserligen inte ätbara – men ändå snygga att ha vid tårtan. Sex snygga Babblarna figurer i härliga färger. Cirka 8 cm höga och kan på tårtan – eller bredvid.

229:-

Till Butik / Beställ

”Babblarstössel” från FunCakes

Det här strösslet har blandade färger som matchar dina Babblar. Dekorera din tårta med det här konfettiströsslet för extra festlig effekt.Innehåller färgerna grön, gul, orange, rosa, blå och röd.

Burken innehåller 60 gr och konfettin är ca 3 mm i diameter. Observera att produkten innehåller jordnötsolja.

42:-

Till Butik / Beställ

Muffinsformar Babblarna

Muffins går att variera i all oändlighet och att baka och servera i fina formar är pricken över i:et. Formarna är tillverkade i ett ugnståligt pappmaterial som gör dom väldigt stabila och ger en perfekt form på dom små bakverken.

Muffinsformarna levereras i 25-pack. Formarnas höjd är ca 4 cm och botten mäter ca 5 cm.

49:-

Till Butik / Beställ

Ätbart lim 50 gr, från FunCakes

Det här limmet passar utmärkt när du ska montera dina Babblar eller andra figurer som du format av sockerpasta.

Limmet appliceras med pensel. Det ger ingen färg och har ingen uttalad smak. Hållbart och lätt att arbeta med.

Innehåller 50 gram.

35:-

Till Butik / Beställ

Ätbar guldfärg, Rainbow Dust

Med den här vackra guldfärgen kan du måla på sockerpasta, om du till exempel vill skriva födelsedagsbarnets namn på tårtan. Färgen är naturligtvis ätbar och appliceras med en liten pensel.

Skaka flaskan innan du målar.
Kan även användas till deg, marsipan och choklad.

Flaskan innehåller 100 ml.

Till Butik / Beställ

Tårtbild med Babblarna (SLUTSÅLD)

Tårtbilden är 19 centimeter i diameter och längst ut finns en vit kant på ca 0,5 cm där det är tänkt att man ska spritsa grädde, men man kan ju lika gärna garnera med jordgubbar, bananskivor, choklad eller vad just ditt barn föredrar. Innehåller inte Gluten eller nötter.

(Se längst ner – Tips för montering av tårtbild med Babblarna)

65:-

(Vid slutsåt visas övrigt utbud inom Babblarna hos Partyhallen)

Till Butik / Beställ

Baka en Babblartårta med hjälp av en färdig tårtbild och smycka med färdiga Babblar, eller skapa dina egna med sockerpasta i de härligt glada färgerna. Antingen älskar man dem alla, eller så har man en alldeles egen favorit närmast hjärtat. Blir det Diddi, Bobbo eller Babba som kröner ditt bakverk, eller slår du på stort och dekorerar med hela gänget?

Baka babblarna-tårta med tårtbild

Babblarna är ett otroligt populärt tema när det kommer till barnkalas. Vill man baka en matchande tårta kan man göra det enkelt för sig genom att köpa och montera en tårtbild med dom färgglada figurerna.Här kan du läsa steg för steg hur man monterar en tårtbild med Babblarna.

Förbered tårtan

Oavsett om man har bakat eller köpt en tårta behöver ytan slätas ut. Ta bort ojämnheter med en tårtpalett eller kniv så att tårtbilden har ett plant underlag att ligga på. Grädde eller smörkräm är att föredra men tårtbilden går även att fästa i marsipan och glass.

Montera tårtbilden

Börja med att försiktigt lossa tårtbilden från plasten. Känns del stel bör den ligga framme en stund i rumstemperatur så att den blir mer följsam och enkel att arbeta med. Lägg sedan bilden i mitten på tårtan och stryk försiktigt över den så att den fastnar i underlaget.

Obs! Har man valt en marsipantårta behöver man först pensla bilden med lite gelatin för att det ska fästa.

Dekorera

För att göra tårtan extra festlig och fin kan man dekorera kanerna med färgglatt strössel eller andra ätbara dekorationer. Spritsa runt tårtbildens kanter grädde eller smörkräm för att hålla den på plats När man har monterat bilden på tårtan ska den serveras snarast, så att den inte hinner lösa upp sig och bli förstörd.