Nerf Tårta

Göra nerf tårta

Dags för NERF-kalas? Då bör det givetvis finnas en nerftårta på fikabordet. Nedan kan du följa med steg för steg hur man kan dekorera Nerf Tårta med hjälp av godis, sockerpasta och andra roliga tillbehör.

Du behöver:

  • En tårta
  • Grädde
  • Blå och röd karamellfärg eller färgpasta
  • Gul sockerpasta
  • Godis i färgerna blå, gul och orange
  • Nerfskott
  • Nerfljus
  • Utstickare bokstäver

Tidsåtgång: ca 1 timme

Steg för steg

 

  1. Börja med att spackla tårtan med färgad grädde. Ett bra tips är att färga grädden innan den vispas – annars är det lätt att den skär sig när man blandar ner karamellfärg eller färgpasta.

Botten till nerf tårta

  1. Kavla ut en bit gul sockerpasta och skär ut en cirkel. Jag har använt en liten skål som mall. Skär sedan ett lagom stort hål i cirkelns mitt, där det avlånga nerfljuset får plats. Lägg den gula cirkeln i tårtans mitt och stick ner ljuset.

Skära sockerpasta i cirkel

2. Tryck fast nerfskotten runt om tårtan. Dom fäster bra i grädden så inget annat behövs för att hålla dom på plats. Dekorera runt mittcirkeln med godiset. Placera ut tårtljusen med lagom mellanrum.

Nerf tårta guide

3. Ta fram en bit gul och en bit röd sockerpasta – eller gör som jag har gjort och färga en gul bit med röd pastafärg. Rulla ut båda bitarna och sätt ihop dom, rulla ytterligare litegrann så att färgerna går ihop. Kavla ut till en lång remsa och stansa ut bokstäverna N E R F – antigen med hjälp av utstickare eller skär för hand med en vass kniv.

Göra bokstäver med sockerpasta

4. Lägg ut bokstäverna runt tårtan. Avsluta med att dölja tårtans nedre kant med fler godisar, tänd ljusen och nerftårtan är redo att serveras.

Produkter som behövs

Röd sockerpasta
Röd lättarbetad sockerpasta med god smak av jordgubbar, perfekt till tårtdekorationer. Innehåller 250 g. Kan innehålla spår av mandel.

Köpa röd sockerpasta

Röd Sockerpasta

Röd lättarbetad sockerpasta med god smak av jordgubbe. Perfekt till tårtdekorationer. Innehåller 250 gram. Kan innehålla spår av mandel.

Till Butik / Beställ

Köpa gul sockerpasta

Gul sockerpasta

Gul sockerpasta med smak av vanilj. Smakar gott och är mjuk, följsam och lättarbetad. Innehåller 250 g. Kan innehålla spår av mandel.

Till Butik / Beställ

Nerf skott

Nerfskott – Ej ätbara

Klassiska NERF-skott som passar utmärkt som tårtdekorationer. Innehåller 12 stycken skott i mjukt skum – bara att skölja av och återanvända när tårtan har ätits upp. Tänk på att plocka bort skotten innan tårtan serveras eftersom dom ej är ätbara.

Till Butik / Beställ

Tårtljus nerf

Nerfljus

Riktigt coola NERF-ljus att toppa tårtan med. Förpackningen innehåller 11 stycken tårtljus i stearin – 10 st blå/orange långsmala ljus som mäter ca 8 cm, samt ett stort ljus med texten ”BRING THE NOISE”. Det stora ljuset mäter ca 6×8 cm.

Till Butik / Beställ

nerf duk till kalas

Bordsduk Nerf

Bordsduk med Nerf-tema som går i färgerna orange, svart och blått. Längs sidorna står det ”Have a blast” med gul text – både praktisk och snygg dekoration till Nerf-kalaset.

Duken är i plast och kan enkelt torkas av. Den mäter 120 x 180 cm och säljs styckvis.

Till Butik / Beställ