Böcker

Böcker om sockerpasta, Cupcakes och tårtdekorationer

Samtliga böcker länkas till den butik där de kan hittas.

Macarons

Macarons, cupcakes, cake pops

Macarons, cupcakes, cake pops och andra söta bakverk av Mia Örnen bok fylld med söta recept på kakor och bakverk. Boken är utgiven år 2011 med förlaget Natur Kultur och är skriven på svenska. Precis som titeln säger fylls de 94 sidorna ut med dessa bakelser:

Beställ här   Läs mer om boken SLUTSÅLD

 

cupcakes och muffins

 Cupcakes & Muffins

Muffins och Cupcakes är två olika typer av bakverk som kan varieras på otaligt många kreativa sätt. Författarna Michael Brauner, Klaus Klaussen och Corinna Weis, bjuder i den här boken på många härliga recept på bakverk som både är utsökta och lätta att baka.

En fördel med den här vackert illustrerade boken är att recepten kommer med exakta tidsangivelser, något som gör det lättare att välja recept när man har ont om tid.

Beställ här    Läs mer om boken 

 

dekorerade tårtor

Dekorerade tårtor: För alla tillfällen

I den här boken visar författarna Klaus Klaussen och Corina Weis hur man, steg för steg, kan skapa mästerverk i form av tårtor – både ur ett gastronomiskt och estetiskt perspektiv. Bland motiven kan man välja att allt från läskiga halloweenbakelser till festliga och färgsprakande djurmotiv.

Även motiv till alla årets olika högtidsdagar finns att lära sig. Att dekorera tårtan själv är både roligt och en given succé på festen.

Beställ här    Läs mer om boken 


Läckra tårtdekorationer

Läckra Tårtdekorationer

Den här boken av Helene S Lundberg visar på ett pedagogiskt vis hur man kan utsmycka sina tårtor på kreativa sätt. Här kan man lära sig att behärska allt från festligare teman så som dinosaurietårta, dalmatinertårta, clowntårta och tågtårta, till mer traditionella utsmyckningar för bland annat bröllop och förlovning, jul och påsk samt andra högtidsdagar.

I boken finns även recept på glasyr, kakbottnar och smörkräm. Man kan också lära sig mer om själva redskapen i den här boken.

SLUTSÅLD PÅ FÖRLAGET

 

cakes and sugerflower

 

PME Creating Celebration, Cakes and Sugarflowers

Det här är en bok om tårtdekorationer som passar nybörjaren såväl som proffset. Författarna visar, steg för steg och med illustrationer, hur man jobbar med bland annat marsipan och sockerpasta för att göra riktigt snygga tårtor.

Beställ här    Läs mer om boken 


Wilton Cake Decorating

Cake Decorating

Med boken Cake Decorationg kan vem som helst dekorera en tårta på ett proffsigt vis på första försöket. Wilton, ett av de stora namnen inom tårtdekorering, ger nybörjaren ovärderliga tips och instruktioner när det kommer till tårtdekorering. Den här boken kommer att göra nästa bakning både enkel och rolig.

Beställ här    Läs mer om boken 

 

Bok om Cupcake

Wilton Cupcake Fun

Den här boken är ett bra val för alla som håller på med bakning på något sätt. I den här boken hittar man nämligen över 150 olika sorters cupcakes och andra bakverk. Att göra cupcakes är en av de hetaste baktrenderna, och med hjälp av den här boken kan man hänga på den trenden – dessutom på ett riktigt snyggt sätt.

Beställ här    Läs mer om boken

-form, tips & tricks samt bra och annorlunda sätt att servera bakverken på. 

Bok om tårtdekorationer

Wilton Uses of Decorating Tips

Tyllar är i princip basen till all tårtdekorering – i den här boken visar Wilton upp referenser och idéer för de mest populärarna tyllarna från dem. Här hittar man pedagogiska anvisningar på hur man bäst använder de olika tyllarna i simpla ”how to’s”. För inspiration finns även mängder av vackra illustrationer och exempelbilder på tårtor.

Beställ här    Läs mer om boken 

 Böcker om marsipan och sockerpasta

 

Köpa SockerpastaDekorationsverktyg för marsipan och sockerpastaCake Pops tillbehör


 

De flesta böcker som presenteras på denna sida går att köpa på Lyckasmedmat.se. Det är en större återförsäljare av mat- och baktillbehör som även har ett flertal böcker inom ämnet. Här hittas många böcker inom tårtgarnering som inte hittas hos större bokhandlare.  En del böcker finns hos Bokus vilket är en av Sveriges största bokhandlare. Många böcker är mot ”allmänheten” och inte lika specifika som de hos Lyckasmedmat.

För att krydda utbudet har vi även letat på Bokhavet.se. En jämförelsetjänst vars styrka ligger i dess bredd. De jämför priser hos flera E-butiker, bland annat antikvariat. Här hittas titlarna – som inte går att köpa längre…

Genom att klicka på ”Beställ” kommer man till den E-butik som säljer boken.

Tänk brett - Böcker inom tårtdekoration

Du har sett dem många gånger förr, hyllorna fyllda av kokböcker. Böcker om de senaste dieterna står sida vid sida med böcker om soppor, surdegsbröd och smoothies. Men var hittar man böckerna som kan bli till glädje för den professionella tårtdekoratören? Var hittar man kreativiteten i marsipan, sockerpasta, tårtoblater och övriga tårtdekorationer? Uppskattade böcker för tårtdekoratören kan hittas på många olika platser, vi tipsar dig att hitta guldkornen.

Med tårtdekorationer som hobby eller yrke kan man finna inspiration i en rad böcker som kan stå vitt utspridda i bokhandeln eller i bibliotek. Vill du lära dig hitta själv bland hyllorna så kommer här några tips på vart du kan börja leta.

Bakning

Det logiska alternativet är att titta på böcker inom bakning. Det kanske inte fullt så logiska är att denna hylla i ett traditionellt bibliotek, står som en underavdelning till kategorin ”Ekonomi och näringsliv”. När man väl hittat rätt hyllplan, så som Qcae (där böcker om bakning finns), så bör man även kolla runt omkring. På närliggande hyllor finns böcker om efterrätter, olika dieter, dukning och servering. Det är inte ovanligt att bokhandeln har ett liknande sätt att presentera sitt sortiment.

Pyssel och hantverk

Har man en gång fastnat för tårtdekorationer i marsipan eller sockerpasta, samt spännande tårtoblater så kan man finna stor inspiration bland pysselböckerna. Inte sällan finns detaljrika skildringar av figurer i lera, eller tillverkning av vackra mönster. Kunskap man direkt kan föra med sig till köket.

Konst

Konstböcker är kanske inte det första du tänker på för att finna inspiration till din tårtoblat eller marsipanfigur. Men vi vill ändå tipsa om att här finns massor av idéer att hämta från de stora mästarna, i form av färg- och formval.

Världens länder

Inspireras du av matkultur från olika delar av världen. Hur desserter och efterrätter dekoreras och presenteras skiljer sig åt från land till land. Genom att studera de böckerna som handlar om andra länder ökas insikten om tårtdekorationer i andra länder och kulturer.