Så jobbar Hobbyrian med tårtdekorationer

hobbyrian

Hobbyrian är ett av de företag som säljer personliga tårtdekorationer, främst tillverkade i polymerlera. Vi skickade över ett par frågor till Karolina som driver butiken.

  • Vad för slags tårtdekorationer erbjuder din butik?

Tårtfigurer/ Cake toppers. I princip skulle jag kunna göra de flesta sorters tårtfigurer men än så länge är det brudparen som säljer.

Jag tillverkar figurerna helt för hand efter bilder på det riktiga brudparet. Så mina figurer är helt enkelt minikopior av brudparet. Ibland har de andra kläder på tårtfiguren än bröllopsutstyrseln men oftast är de i finkläderna.
bröllopspar till tårta bröllopspar i lera

  • Vilket material skapar du dina figurer med och varför har du valt det?

Polymerlera. Det är en ogiftig plastlera, vinyl. Jag tycker att det är ett roligt och mångsidigt material. Det är också beständigt vilket betyder att man kan spara sin tårtfigur som ett minne för livet.

 

  • Ser du en stor efterfrågan på färdiga dekorationer för tårtor och bakverk eller väljer folk hellre att göra sina egna? 

Jag vet inte om det är en stor efterfrågan men det finns en efterfrågan men jag skulle inte kalla mina figurer för ”färdiga” de är unika och tillverkas till 100% speciellt för varje brudpar.
En del gör säkert själv men eftersom det krävs en del erfarenhet med materialet så kanske man inte sätter sig ner som novis på polymerlera och gör en cake topper till sitt bröllop.

Sedan även om vitt är dominerade så behöver man ju rätt många färger och en del verktyg så att köpa lera för att göra själv blir inte nödvändigtvis billigare.
Då är det både kul och smidigt att istället beställa av mig som redan gjort många av misstagen och redan har och verktyg. Jag sätter också min personliga prägel på figurerna.

  • Vad är det roligaste med att skapa?

hästJag tror stark på att kreativitet, vilken form det än tar, är viktigt för vårt välmående.
Jag mår bra av att skapa, jag slappnar av och koncentrerar mig 100% på din figur.

Men något av det roligaste är reaktionerna jag får efter att brudparet har hämtat ut sin figur på utlämningsstället.  Jag har många roliga mejl från dem som beställt av mig. 😊
Jag önskar verkligen att jag kunde vara en liten fluga i lådan så jag fick se deras reaktion när de öppnar lådan. De får ju ofta vänta ganska länge så jag gissar att förväntningarna är höga.

 

  • Finns det trender inom tårtor och tårtdekorationer, och hur ser dom i så fall ut just nu?

Inte en susning 😊 Jag har inte koll på trender mer än att jag ser vilka klänningar och frisyrer som är vanligast, nu det senaste har jag märkt att brudgummen oftast har någon form av skägg. Så var det inte för ett par år sedan.

 

  • Följer du själv några trender i ditt skapande?

Inte direkt.
Jag skapar mina tårtfigurer efter bilder på det riktiga brudparet så för den biten behöver jag inte ha koll på trenderna. Det räcker med att brudparet har koll på vad de skall ha på sig.
Ofta kommer vi också tillsammans fram till hur figuren skall utformas, ibland får jag fria händer. Det tycker jag är jätteroligt.  Jag skapar även annat, inte bara brudpar och där är det klart att jag blir påverkad av det jag ser men allting jag gör är min egen design.

TACK ! – Besök Hobbyrian här

Vill ditt företag också synas gratis på vår sida? Hör av er för en intervju.

[wpsr_button id=”1062″]

Fototårta - Bild på tårta