Vill du bli bättra på att baka? Lyssna på reggae


Att lyssna på reggae under tårtbakning är i alla fall något som har fungerat för Miranda Högblom – Laholms bästa hemmabagare i år. Miranda själv är dock förvånad över vinsten, säger hon till Laholms Tidning.

Mirandas väg till att bli Laholms bästa hemmabagare började med att hon satt och surfade på facebook. I flödet dök en annons upp som marknadsförde Solbackens familjedag och en tävling – Laholms bästa hemmabagare.

Hon tvekade först att över huvud taget ens ställa upp.

  • Jag tänkte att det där, det kan jag inte göra! Det finns så många som är riktigt duktiga på bakning. Jag kan inte vinna det där, jag har ingen chans, sa hon till tidningen.

Mirandas intresse för bakning tog dock överhand, och tveksamheten började så småningom ersättas av en beslutsamhet. Utan någon erfarenhet av yrkesbakning, och med färre än tio tidigare bakade tårtor – någonsin – i bagaget, bestämde hon sig för att ändå delta i tävlingen.

Uppmuntrad av god respons

Miranda började baka när sonen Algots namngivningsceremoni skulle hållas. Det här var ungefär två år sedan. Tårtorna hon bakade till ceremonin togs mycket väl emot – inte minst av de yngre.

  • Jag blev jätteglad när Algots kusiner ville ha en tårta av mig, säger hon till Laholms Tidning.

Något annat som har stärkt självförtroendet än mer är vinsten i tävlingen. Det var inte vilka som helst som satt i juryn heller. Mia Hägglund, känd från Det stora tårtslaget samt en representant från Signes konditori var de som smakade på de uppställda tårtorna.

  • Det var kul att höra att tårtan var god på riktigt! Innan har jag bara hört familj och bekanta säga att de tycker om den, men de måste de ju göra!

Mirandas tårta hyllades av juryn för sina balanserade smaker och ett välgjort yttre.

Inspiration från tv:n – och musiken

Inspirationen till hennes bakning kommer ofta från olika tv-program där hon snappar upp olika metoder och tips. Särskilt roligt är det att modellera med sockerpasta tycker hon.

Just dekorationerna, som ofta är av sockerpasta, kan hon sitta i timmar med. Hon färgar sockerpastan, kavlar den, och formar till egna figurer. När resultatet blir som bäst, är de gånger hon har svensk reggae på i bakgrunden.

Nu ser hon fram emot att göra nästa tårta, som kommer att bakas till sonens födelsedag i januari.