Utstickare

utstickare siffror utstickare rosor

utstickare marint utstickare fordon  utstickare

Utstickare

Utstickare är kakformar. Mer specifikt kakformar för marsipan, sockerpasta och fondant. Till tårtdekorationer helt enkelt. För att förenkla skapandet av tårtdekorationer så vi slipper skära ut enskilda hjärtan till en alla hjärtansdag-tårta. Då kan istället utstickare i form av hjärtan användas.

Material

Utstickare tillverkas främst i plast och rostfritt stål och där de små detaljerade figurerna och formerna oftast är gjorda i plast och de lite större figurerna och geometriska formerna tillverkas i rostfritt stål.

Plast

Utstickarna i plast där figurerna är små eller väldigt detaljerade, med präglingsmönster, kommer ofta med en ejektorfunktion där man puttar ut själva marsipanen från utstickaren som samtidigt får ett mönster. Otroligt praktiskt när man till exempel ska masstillverka löv med präglat nervmönster. Plast blir påverkade av tid och användning och kanterna kan skadas om de hanteras oförsiktigt eller förvaras fel.

Rostfritt stål

Utstickarna i rostfritt stål är nog närmast det som man tänker är klassiska kakformar. De har sällan smådetaljer utan är enkelt utformade. Utstickare i rostfritt stål kommer inte tappa sin skärpa över tid och knappt om de hanteras fel eller förvaras dumt. Dock är de dyrare än plast.

utstickare

Tips när du använder utstickare