Unicorn tårta

unicorn tårta

Unicorn tårta

Gör en enkel unicorn tårta med en färdig tårtbild – Eller var kreativ med sockerpasta.

Gå direkt till: UNICORNTÅRTA MED TÅRTBILD  –  TÅRTA MED SOCKERPASTATÅRTDEKORATIONER 

unicorn tårtbilder

Unicorntårta med tårtbild

Färdig tårta med<br /> <em>Med tårtbilder kan man snabbt och enkelt skapa en personlig tårta utifrån ett tema eller en favoritfigur. Nedan ser du steg för steg hur man använder en tårtbild – och hur man på ett enkelt sätt skapar sin egen unicorntårta</em></p> <p><strong>Till unicorn tårtbild behövs : </strong></p> <ul> <li>En tårta,</li> <li>En tårtbild</li> <li>Gärna en palett</li> <li>En sprits</li> <li>Dekoration i form av ex strössel</li> </ul> <p>(Tidsåtgång ca 10 minuter )</p> <ol> <li><strong>Spackla tårtan och släta ut toppen: </strong>När tårtan är fylld och klar, eller om man har köpt en färdig variant, så ska man se till att grädden eller smörkrämen är fördelad i ett jämt lager över hela bakverket. Var särskilt noga med att få en så platt och slät yta som möjligt på tårtans topp eftersom bilden kommer forma sig efter underlagets form.</li> <li><strong>Montera bilden: </strong>När tårtan är spacklad och klar är det dags att plocka fram tårtbilden. När bilden ska lossas från plasten är det viktigt att vara försiktig så att den inte går sönder. Känns den för hård behöver den ligga framme i rumstemperatur en stund för att stelna. Tårtbilden monteras helt enkelt genom att den läggs på tårtan. Försök att centrera den så gott det går och stryk sedan försiktigt över den så att den fäster i underlaget<br /> <img class=Applicera bildtårta på unicorntårtan

 • Dekorera tårtan: Strössla runt kanterna med färgglatt och glittrigt strössel och sopa bort det som hamnar på bilden med en vanlig kökspensel. Spritsa sedan gärna runt bilden så att kanterna döljs och så att den ligger på plats bättre.

Observera att detta är en gräddtårta och att det därför inte behövs några övriga produkter vid monteringen. Har man valt en marsipan- eller sockerpastatårta behöver man pensla tårtbildens undersida med gelatin för att den ska kunna fastna på tårtan.

Färdig tårta med enhörning

 

unicorn tårtbilder

Övriga unicorn tårtdekoration

För att göra tårtan extra fin finns massvis med dekorationer att köpa till. Här följer några roliga tips på vad som passar till en unicorntårta.

tårtljus enhörning

Tårtljus Unicorn

På varje födelsedagstårta är tårtljus ett måste och vad passar bättre på en unicorntårta än ett ljus med samma tema? Detta tårtljus med enhörningsmotiv har härliga färger och trycks enkelt ner i tårtan. Ljuset mäter 7 x 10 cm och säljes styckvis.

237:-

Till Butik / Beställ

unicorn sockerfigurer

Sockerdekorationer

Får man inte nog av enhörningar kan man köpa dessa sockersöta sockerdekorationer att fästa till exempel på tårtans kanter. Figurerna är gjorda av sockerpasta och föreställer både enhörningar och regnbågar, och levereras i en förpackning om 8 stycken (4 av varje).

237:-

Till Butik / Beställ

 

enhörningstallrikar

Skimrande tallrikar – Inte bara tårtan ska dekoreras på ett kalas, utan även fikabordet. Dessa rosaskimrande och enhörningsformade papperstallrikarna kommer garanterat sätta pricken över i:et när det äntligen blivit dags att servera och mumsa på tårtan.

Tallrikarnas kanter går att vika upp för att undvika spill. Levereras i 8-pack.

237:-

Till Butik / Beställ

Baka egen unicorntårta – steg för steg (sockerpasta)

Unicorn tårta med horn

Unicorn, den omåttligt populära sagofiguren, önskas ofta som tema på barnkalas. Med en vanlig tårta som grund tillsammans med några olika färger sockerpasta kan man ganska enkelt bygga en riktigt fin unicorntårta.

Du behöver:

 • En tårta
 • Ca 400 gram vit sockerpasta
 • Ca 50 gram varderas av grön, rosa, lila och svart sockerpasta
 • Ett grillspett
 • En pensel
 • Ett glas med vatten
 • En liten vass kniv
 • En kavel
 • En sprits
 • Dekoration, tex strössel
(Tidsåtgång en dryg timme )

Här kan du läsa steg för steg hur man går tillväga för att lyckas med tårtan.

 1. Baka tårtan

Och lägg sedan önskad fyllning mellan tårtbottnarna. Spackla utsidan med grädde eller smörkräm så att sockerpastan har något att fästa i.

 1. Täck tårtan
  Kavla ut en rejäl bit med vit sockerpasta. Tänk på att inte kavla den för tunn då den är ömtålig och lätt går sönder. Lägg pastan över tårtan och släta försiktigt ut locket så att bubblor och ojämnheter försvinner.  Dra lite i sockerpastan när du jobbar med kanterna och fäst den sedan längs tårtans nedre kant. Skär runt om och plocka bort överflödiga bitar.Vit sockerpasta på tårta

Obs! Har man valt att täcka tårtan med grädde är det extra viktigt att pastan är tjock eftersom fukt från grädde annars tränger igenom snabbt.

 1. Tillverka ett horn

Välj ut några färgglada bitar sockerpasta och rulla ut dom till en lämplig längd. Snurra dom sedan en och en runt ett grillspett. Rulla hela hornet mot bordet till önskad form – förslagsvis tjockare nertill och tunnare upptill. Välj var på tårtan hornet ska sitta och tryck ner det.

Modellera med sockerpasta Baka unicorn med sockerpasta Göra unicorn horn i sockerpasta

 

 1. Ögon

Rulla svart sockerpasta så att den blir ganska tunn. Skär till lagom långa bitar och lägg på tårtan så att ögon och ögonfransar växer fram. Är pastan tillräckligt fuktig så fäster den bra i locket av sig själv. Om inte kan man pensla ögondelarna med lite vatten eller flytande gelatin för att få dom att fästa. Tryck fast delarna försiktigt.

steg för steg enhörningstårta

 1. Spritsa en man
  Plocka bort hornet och spritsa en vacker man. Använd olika tyllar och färger eller håll det stilrent och enkelt.

Unicorntårta steg 6

 1. Dekorera
  Sätt tillbaka hornet och dekorera manen med sockerpärlor, färgglatt strössel och ätbart glitter för att sätta den sista sagolika känslan.

Unicorn tårta med horn

             Tips!

 • När man täcker en tårta med sockerpasta är det bra om man har en smörkräm eller liknande när man spacklar den. Grädde är väldigt blöt och riskerar lösa upp pastan ganska snabbt. Om tårtan byggs precis innan servering går det dock bra men tänk då på att göra ett tjockare lock, som orkar stå emot fukten.
 • Sockerpasta kan vara både hård och mjuk när den tas ur förpackningen. Är den väldigt mjuk kan den behöva ligga i kylen en stund för att det ska gå att jobba med den. Är den väldigt hård räcker det oftast att arbeta den en stund med händerna men det går också bra att lägga den i micron ett par minuter.