Tårtskrapa

Med en tårtskrapa skapas fina mönster på ytterkanten av tårtan. Gör snyggt på smörkrämen, grädden eller annat.

Hög tårtskrapa med räfflor

Tall Edge Side Scraper Ribbed

En extra hög och praktisk tårtskrapa från PME som bjuder på två olika funktioner. Gör tårtan helt slät genom att använda den raka sidan eller ge tårtkanten ett härligt ribbat mönster med den mönstrade sidan.

Skrapan kan användas för att släta ut eller mönstra bakverk och tårtor täckta med grädde, ganascher, smörkrämer och andra typer av frostings. Tillverkad av akrylplast och mäter ca 8 x 25,5 cm.

Se bilder och recension på tårtskrapan här

132:-

Till Butik / Beställ

Side scraper

PME Side Scrapers, mönstrade

Skrapor som låter dig göra vackra mönster i dina bakverk. Med PME Side Scrapers kan du göra frostingen, smörkrämen, grädden eller annan glasyr på ditt bakverk finare. I setet finns fyra skrapor med olika mönster. Ett utmärkt tillfälle att låta kreativiteten flöda. Skraporna är tillverkade i plast och har en storlek på 10,5 x 6,5 cm.

82:-

Till Butik / Beställ

Hög tårtskrapa

Hög tårtskrapa

En större tårtskrapa som mäter ca 20,3 x 9,3 centimeter – ett perfekt verktyg att arbeta med på högre tårtor. Tårtskrapan ger ett jämt och slätt resultat både runt kanterna och på tårtans topp. Fungerar utmärkt för smörkrämer, grädde, ganacher mm. Skrapan är tillverkad i plast och kan diskas i maskin.

75:-

Till Butik / Beställ

sidskrapa för tårta

Soft Touch Side Scraper

En skrapa med rak kant från märket PME, gjord i rostfritt stål och som kan användas både som deg,- och tårtskrapa. Skrapan har ett handtag som gör den enkel att hålla i både när man arbetar runt tårtans kanter och topp.

Lämpar sig som ”side scraper” för tårtor av lägre modell då den mäter 15 x 12,5 cm, och där man vill ha ett jämnt och slätt resultat utan mönster. Handdiskas.

99:-

Till Butik / Beställ

Hög tårtskrapa med edge

 

Tall Edge Side Scraper Stripes

Skapa vackra, randiga tårtor med hjälp av denna tårtskrapa från PME. Skrapans ena sida är mönstrad för att skapa spår runt tårtans kanter, antingen att lämna som dom är eller att fylla med en annan färg av tårtans smörkräm eller frosting. Med hjälp av den raka sidan kan man sedan få ett helt slätt resultat på sina ränder, eller för att göra tårtan helt slät och utan ränder från första början!

Tårtskrapans mått är ca 8 x 25,5 cm och kan därmed användas även på höga tårtor. Tillverkad i akrylplast och tål maskindisk.

155:-

Till Butik / Beställ

FAQ – Tårtskrapor

Vad betyder edge på en tårtskrapa?

Edge betyder kant och beskriver tårtskrapans eventuella mönster – till exempel om den är räfflad eller slät.

Vad betyder räfflad?

En räfflad tårtskrapa har en eller flera räfflade sidor, för att kunna göra ett räfflat mönster i frostingen som täcker tårtan.

Vad betyder stripes?

En tårtskrapa med ”stripes” har en eller flera mönstrade sidor, för att kunna göra ett randigt mönster i den frosting som täcker tårtan.

Varför välja kort eller lång tårtskrapa?

En lång tårtskrapa kan med fördel användas för att få släta eller mönstrade kanter på en hög tårta medan en kortare modell passar bättre till lägre tårtor.

Tårtskrapa- Så använder du den

Att få till en jämn och fin yta när det kommer till att täcka en tårta med exempelvis frosting eller grädde kan vara lite klurigt. Det kanske viktigaste verktyget man bör använda sig av är en tårtskrapa.

 

Dessa finns utformade på olika vis och används beroende på vilket utseende tårtan ska ha. Det finns helt släta skrapor och skrapor som skapar mönster men båda fyller samma funktion.

Så använder du en tårtskrapa

Huvudsakligen är det skrapan man jobbar med, både runt kanterna och på toppen för att få ytan som man önskar. När man täcker tårtans kanter håller man tårtskrapan med ett lätt och jämt tryck och jobbar sig runt hela tårtan i en långsam rörelse. När det är dags för toppen arbetar man sig lättast utifrån kanten och in mot tårtans mitt, även här i en lätt och långsam rörelse för att undvika ojämna kanter.

Arbeta steg för steg

Ett bra tips är att frysa bottnarna innan tårtan monteras. På så sätt blir dom inte lika ömtåliga och dessutom slipper du få smulor i din frosting när jobbet med tårtskrapan börjar. När det sedan kommer till att täcka tårtan är det smart att jobba lager för lager. Beroende hur tjockt lager av frosting man vill ha på sin tårta kan man även frysa den en stund under arbetets gång för att underlätta.

Att klä en tårta med frosting kräver både sin tid och en hel del tålamod, mer ger garanterat ett vackert och väl värt resultat. En tårtskrapa hjälper till på vägen.

Urval av våra recensioner

Recension Roterande Tårtfat recension

Recension på ätbar sprayfärg