Tårtskrapa

Med en tårtskrapa skapas fina mönster på ytterkanten av tårtan. Gör snyggt på smörkrämen, grädden eller annat.

side scrapers tårta

PME Side Scrapers, mönstrade

Skrapor som låter dig göra vackra mönster i dina bakverk. Med PME Side Scrapers kan du göra frostingen, smörkrämen, grädden eller annan glasyr på ditt bakverk finare. I setet finns fyra skrapor med olika mönster. Ett utmärkt tillfälle att låta kreativiteten flöda. Skraporna är tillverkade i plast och har en storlek på 10,5 x 6,5 cm.

75:-

Till Butik / Beställ

PME tårtskrapor

PME Side Scraper

En skrapa för dig som vill piffa upp ditt bakverk. Oavsett om det är frosting, smörkräm eller grädde du vill göra lite finare kommer det här redskapet att hjälpa till. Skrapan är tillverkad i plast och har en storlek på 10,7 x 7,5 cm.

29:-

Till Butik / Beställ

TIPS – ANVÄNDA TÅRTSKRAPA

Att få till en jämn och fin yta när det kommer till att täcka en tårta med exempelvis frosting eller grädde kan vara lite klurigt. Det kanske viktigaste verktyget man bör använda sig av är en tårtskrapa. Dessa finns utformade på olika vis och används beroende på vilket utseende tårtan ska ha. Det finns helt släta skrapor och skrapor som skapar mönster men båda fyller samma funktion.

Så använder du en tårtskrapa

Huvudsakligen är det skrapan man jobbar med, både runt kanterna och på toppen för att få ytan som man önskar. När man täcker tårtans kanter håller man tårtskrapan med ett lätt och jämt tryck och jobbar sig runt hela tårtan i en långsam rörelse. När det är dags för toppen arbetar man sig lättast utifrån kanten och in mot tårtans mitt, även här i en lätt och långsam rörelse för att undvika ojämna kanter. 

Arbeta steg för steg

Ett bra tips är att frysa bottnarna innan tårtan monteras. På så sätt blir dom inte lika ömtåliga och dessutom slipper du få smulor i din frosting när jobbet med tårtskrapan börjar. När det sedan kommer till att täcka tårtan är det smart att jobba lager för lager. Beroende hur tjockt lager av frosting man vill ha på sin tårta kan man även frysa den en stund under arbetets gång för att underlätta.

Att klä en tårta med frosting kräver både sin tid och en hel del tålamod, mer ger garanterat ett vackert och väl värt resultat. En tårtskrapa hjälper till på vägen.

tårtbild collage Sockerpasta tårtbild collage