Tårtpalett

Tårtpalett är ett måste hos både mästerbagaren och den som har bakning som hobby. Det är ett otroligt användbart verktyg som gör tårtbaket både enklare och roligare.

Tårtpalett set

Kitchen Craft Tårtpaletter, 3 st

Palettset om tre delar, innehållandes en rak, en vinklad samt en vinklad med spets.

Paletterna är av modell mindre och lämpar sig när du ska spackla mindre tårtor eller andra bakverk med exempelvis grädde.Bladlängden är ca 11 cm och bredden 2 cm.

146:-

Till Butik / Beställ

Spetsig tårtpalett

Kitchen Craft – Spetsig vinklad palettkniv

En spetsig och vinklad palettkniv i rostfritt stål som förenklar tårtbaket. Tack vare den avsmalnande modellen fungerar den för flera olika moment i bakningen samt även som serveringsverktyg.

Bladet mäter ca 22,5 cm är tunt och följsamt.

149:-

Till Butik / Beställ

Tårtpalett i trä

Tramontina Vinklad Palett

Otroligt snygg och något bredare tårtpalett med vinkel. Bladet är tillverkat i rostfritt stål och mäter drygt 8 cm på bredden. Handtaget är gjort i trä och bör därför inte maskindiskas.

Ett perfekt bakverktyg att använda för att täcka stora och höga tårtor med smörkräm eller grädde.

109:-

Till Butik / Beställ

IMK Utensils Tårtpalett Akacia

Smidig tårtpalett i rostfritt stål och trä. Den raka designen gör verktyget användbart både när man breder ut fyllning mellan bottnarna och när man vill jämna till utsidan på bakverket. Paletten ger ett slätt resultat på alla typer av tårtor.

Bör ej maskindiskas.

99:-

Till Butik / Beställ

Tårtpalett

En tårtpalett är ett verktyg som används främst för att spackla tårtor med grädde, frosting eller annan mjuk kräm. Den är enkel att arbeta med och ger ett snyggt, jämnt och slätt resultat, som är omöjligt att få till med kniv eller liknande.

Tårtpaletten är helt enkelt ett måste för den som gillar att baka tårtor och vill ta det till en ny nivå. Dessutom är dom relativt billiga och finns att hitta både mataffärer och specialiserade butiker.

Vad är skillnaden mellan en rak och en vinklad tårtpalett?

Det är ingen större skillnad på dom två modellerna men en vinklad palett är enklare att arbeta med, nästan oavsett moment.

Rundad eller spetsig tårtpalett – vad är bäst

Båda modellerna fyller sin funktion men ska paletten använda främst för att täcka tårtor är en rundad modell att föredra. En spetsig palett funkar också för ändamålet men passar bättre att använda vid dekoration av cupcakes eller mindre kakor.

Vilken storlek är mest användbar?

För spackling av tårtor och andra större bakverk ges ett jämnare resultat med en palett i storlek större. För mindre bakverk är det enklare att arbeta men en palett i storlek mindre.

Hur används den?

Paletten används som tidigare nämnt för att spackla tårtor men den går lika bra att använda när man fördelar fyllning mellan dom olika tårtlagren. Tack vare att paletten är ganska lång så är det enkelt att få till ett jämnt lager och den underlättar också när man jobbar nära kanterna.

En liten palett går även utmärkt att använda för att klä andra bakverk, så som cupcakes, med grädde eller frostig. Man arbetar då precis på samma sätt men i mindre skala.

Olika modeller

Det finns många modeller av tårtpaletter, både stora och små varianter. Själva bladet är oftast tillverkat i rostfritt stål vilket gör det följsamt och lätt att arbeta med. Handtagen förekommer i både trä och plast – beroende på prisklass och kvalitet. Det finns både raka och vinklade paletter, där den vinklade är den allra enklaste att använda. Bladen är rundade längst fram med det finns också spetsiga varianter.

Tips och tricks

Första gången du använder en tårtpalett kommer du märka direkt hur mycket enklare det är att spackla tårtor och andra bakverk, jämfört med när man använder till exempel en kniv eller slickepott.

  • Använd tårtsnurra

Ett bra tips är dock att ha även en tårtsnurra (ett roterande tårtfat) för att underlätta ytterligare. Man kan då jobba sig fram runt hela tårtan utan att själv behöva byta position – och att hålla en palett längs en tårtkant medans man snurrar den ger ett otroligt snyggt resultat.

  • Jobba lager för lager

Ett annat tips när man jobbar med spackling och paletter är att ta lite i taget. Lägg inte på att grädde eller smörkräm utan jobba lager för lager tills du känner dig nöjd. Resultatet blir på så vis ännu jämnare och snyggare och dessutom blir det mindre kladd.

Se även recensioner:

Recension Roterande Tårtfat recension