Tårtbilder med Babblarna

Med Babblarna som tårtbild är det otroligt enkelt att göra en uppskattat Babblarna tema-tårta.

     

De flesta småbarnsföräldrar har nog ganska bra koll på Babblarna idag. Varför inte göra ditt barns födelsedagskalas som en enda stor Babblarnafest där till och med tårtan är smyckad med en tårtbild av Babblarna?

Babblarna tårtbild
BILD: En klassisk gräddtårta som blivit dekorerad med en ätbar Babblarna tårtbild. Tårtbildens kanter har dolts med grädde som färgats med karamellfärg och som sedan spritsats i ett fint mönster med hjälp av olika tyllar. Tårtans kanter har piffats med strössel i olika färger och former för ett extra fint resultat.

Mer info

Ska tårtbilden läggas på grädde, tårtbotten eller annat?

Tårtbilden kan läggas på grädde, glass, sockerpasta, tårtbotten eller annat ätbart. Om den läggs på något torrt underlag rekommenderas att gelantin först används så att bilden fäster bättre

När kan tårtbilden läggas på min Babblarnatårta

På glass rekommenderas att den läggs på direkt inför servering. På grädde max 4 timmar innan.

Hur kan tårtan mer dekoreras?

Spritsa gärna kanterna med grädde för att dölja kanten på tårtbilden. Små figurer av sockerpasta kan även bli snyggt.

Komplettera Babblarna Tårtbilden

Färga grädden med karamellfärg, om du väljer en gräddtårta. En klassisk prinsesstårta är vanligtvis rosa eller grön så det ger redan ett färgkomplement till tårtbilden

Gör egna Babblarna figurer. Det är enkelt att köpa färdig marsipan som du kan färga med karamellfärg, sedan kan du och ditt barn göra små Babblarfigurer att ställa bredvid tårtan. Då får ni inte bara roliga figurer till kalaset, utan även pysseltid tillsammans!

Pensla bilden med gelatin – det ger klarare och djupare färger samt en snygg, blank yta.

Pynta med pärlor – strö vackra sockerpärlor eller färgglatt strössel runt tårtbilden för ett extra festlig resultat.