Tårtbilder med Babblarna – Tips

 

De flesta småbarnsföräldrar har nog ganska bra koll på Babblarna idag, att bara höra introlåten får barnen att genast springa till tv:n och börja dansa för att sedan sitta klistrade genom hela programmet. Och så upprepas det nästa da, och nästa, och nästa… Men visst är det fantastiskt när barnen hittar något som de verkligen gillar? Varför inte göra ditt barns födelsedagskalas som en enda stor Babblarnafest där till och med tårtan är smyckad med en tårtbild av Babblarna?

Tårtbilder

Själva tårtbilderna finns i lite olika utföranden så ditt barn kan få välja ut favoriten, kanske är det en på alla Babblarna liggandes på en sommaräng? Eller en när de gör sig redo för äventyr? Eller kanske är det bilden med alla Babblarna och deras namn som lockar mest? Oavsett så kommer tårtbilden göra tårtan till något alldeles extra. För att göra en tårta med en bild på Babblarna krävs inte så mycket kunskap och förberedelser som du kanske tror och det är det bästa med tårtbilderna. Säkerligen har ditt barn en favorittårta, kanske är den gjord av glass, eller så är det en prinsesstårta, eller kanske en klassisk gräddtårta?

Tips

Eftersom de små figurerna är så pass färgglada kommer tårtbilden bli en färgexplosion som kan göra vem som helst lycklig, men om ditt barn vill ha ännu mer färg till detta så kan du färga grädden med karamellfärg, om du väljer en gräddtårta. Väljer ditt barn en glasstårta så ger olika smaker på glass olika färg på tårtan så det går att använda sin fantasi även där! En klassisk prinsesstårta är vanligtvis rosa eller grön så det ger redan ett färgkomplement till tårtbilden, men vill du ändå göra något extra så går det ganska enkelt att köpa färdig marsipan som du kan färga med karamellfärg, sedan kan du och ditt barn göra små Babblarfigurer att ställa bredvid tårtan. Då får ni inte bara roliga figurer till kalaset, utan även pysseltid tillsammans!