Tårtband

Tårtband är ett band du kan använda som tårtdekoration. Tårtbandet ska placeras runt tårtkanten och är antingen gjord av tyg, papper eller sugerpaste.

  

SE FLER – HOS PARTYHALLEN

Tårtband

Tårtband finns i olika stilar, färger och material. En del är gjorda av ätbart material så som sockerpasta och andra i papp eller tyg. Oavsett vad dom är gjorda av är dom avsedda att placera runt tårtans kant för att ge den ett extra fint utseende.

Väljer man ett ätbart material kan man skära rakt igenom bandet och servera till sina gäster men väljer man papp eller tyg är det viktigt att man plockar bort det innan man börjar äta.

Tårtdekoration som fixas enkelt

Dekorera tårta kan vara svårt men tårtband förenklar även för den ovane bagaren. Det går snabbt att montera och ger liv åt bakverket. Ska man göra en tematårta, exempelvis med någon Disneyfigur, får man alltså på ett snabbt och enkelt sätt tårtan att passa in i temat.

Väljer man ett tårtband i tyg eller siden lägger man det bara runt tårtan och kan avsluta med att knyta en fin rosett. Det ger det där lilla extra för utseendets skull men behöver däremot plockas bort innan man äter.

Tårtband i papp levereras ofta som rulle om till exempel 100 centimeter och det enklaste sättet här är att klippa till en bit så att det räcker precis runt tårtan. För att det ska fästa är det optimalt om det en gräddtårta som ska prydas. Pappen behöver plockas bort innan man äter tårtan men ger den ett lyft vid serveringen.

Det finns även tårtband i sockerpasta med olika motiv och teman. Dessa levereras inte på rulle som dom ovan nämnda utan kommer som färdiga band. Längden kan variera men generellt är dom ca 30 cm långa. Sockerpasta går liksom papp bra att fästa på grädde men även på marsipan.

Då behöver man dock pensla bandet med gelatin för att försäkra sig om att det ska sitta på plats. Tårtband i sockerpasta är helt ätbara och behöver tillskillnad från andra alternativ inte plockas bort efter att tårtan har serverats. Det är bara att hugga in och njuta.

Guide att göra fotbollstårta

Göra nerf tårta