Sockerpasta figurer

Sockerpasta figurer används för att dekorera tårtor och andra bakverk med, på ett snabbt och enkelt sätt. Det finns många olika figurer att köpa färdiga och en av dom positiva sakerna med dessa är att dom är helt ätbara. Därmed ger dom både en fin och god dekoration i ett!

Snöflingor i sockerpasta

Snöflingor i sockerpasta

Snygga sockerfigurer i form av snöflingor. Passar på tårtor och andra bakverk på ett kalas med Frost, – eller vintertema!

Snöflingorna är tillverkade av sockerpasta, är helt ätbara och mäter ca 2,6 cm i diameter. En förpackning innehåller 6 st figurer.

69:-

Till Butik / Beställ

Sockerpasta baby figurer

Baby Nursery

Söta sockerfigurer som går i färgerna blått och vitt. Figurerna föreställer bland annat en nalle, en haklapp, en barnvagn och en nappflaska och blir fina dekorationer på en tårta eller andra bakverk till en baby shower eller ett dop.

Figurerna med olika bebismotiv säljs i 5-pack.

49:-

Till Butik / Beställ

Sockerpasta i rosor

Sockerpasta rosor

Ett gäng färgglada rosor i färgerna rött, rosa, vitt och gult gör sig på bra på dom flesta typer av bakverk – alltifrån tårtor och cupcakes till mjuka kakor. Rosorna, som är gjorda av socker och helt är ätbara, mäter ca 2,5 x 2,5 cm och kommer i 8-pack – 2 stycken av varje färg.

39:-

Till Butik / Beställ

djungeldjur i sockerpasta

Djungeldjur

Ätbara sockerfigurer med djungeltema – perfekt att dekorera cup cakes, kakor och tårtor med. Förpackningen innehåller 6 figurer föreställandes ett lejon, en apa, en zebra, en giraff, en krokodil samt en tiger.

49:-

Till Butik / Beställ

 


dinosarie sockerpasta

Dinosaurier

6-pack små, söta dinosauriefigurer tillverkade av socker. Figurera är helt ätbara och kan användas som dekoration på alla typer av bakverk – till exempel tårtor, kakor och cup cakes. Figurerna har färgerna blå, grön, gul, orange och röd

49:-

Till Butik / Beställ

Sockerpasta hjärtan

Hjärtan

Röda hjärtan i olika storlekar som passar på alla typer av bakverk och vid alla typer av tillfällen – tårtan på bröllopet eller cup cakesen på alla hjärtans dag. Dekorationerna är helt ätbara och säljs i 16-pack.

49:-

Till Butik / Beställ

Mer om sockerpasta figurer

Sockerpasta figurer som finns att köpa är ofta av enklare modell, till exempel i form av blommor eller bebisskor. Större figurer kan lätt gå sönder vid frakt och finns därför i väldigt begränsat utbud. Man kan då vända sig till ett bageri för att beställa sockerpasta figurer efter önskemål om det inte går att hitta färdiga att köpa.

Användning

Sockerpasta figurer som köps färdiga kommer i förpackning och bör förvaras i den tills att dom ska användas. Förvara mörkt och i rumstemperatur. När tårtan eller annat bakverk ska dekoreras plockas figurerna ur sin förpackning och placeras direkt där dom ska vara – gärna direkt innan bakverket ska serveras.

Gör egna figurer

Finns inte den figur som önskas går det även utmärkt att göra sina egna – då sockerpasta är en formbar massa, gjord av just socker, och används bland annat för att täcka tårtor och skapa dekorativa figurer till bakverk. Sockerpasta är helt ätbar och finns i alla tänkbara färger!

Att göra egna figurer av sockerpasta är ett roligt pyssel för både stora och små. Det kan vara lite svårt till en början – både att hitta rätt konsistens på massan, samt att få in snitsen, men med lite övning kan man skapa fina figurer att dekorera tårtor och andra bakverk med.

Att använda sockerpasta till figurer

Sockerpasta är en massa gjort till mestadels av socker och perfekt att använda för att tillverka ätbara dekorationer till olika typer av bakverk – alltifrån maffiga tårtor till små cupcakes.  Att arbeta med sockerpasta kan dock vara lite klurigt för den som är ovan – det är viktigt att hitta rätt konsistens på pastan för att få ett så bra resultat som möjligt. När man tar den ur förpackningen kan den vara både mjuk och hård.