Marsipankurs (Stockholm)

Gå på kurs i marsipanTycker du om att skapa figurer i marsipan – eller vill lära dig att göra det? Gå på marsipankurs och förbättra dina kunskaper.

Genom att ta en kurs hos Marsipanskolan (Stockholm)  kan du, från grunden, lära dig att göra riktigt välsmakande marsipan och dessutom forma dem vackert i olika figurer, former och mönster.

Marsipanskolan erbjuder ett antal olika typer av kurser med olika inriktningar. Vill du till exempel göra något gott att njuta av till jul, kan kursen Marsipan till jul rekommenderas. Vill du istället släppa fram konstnären inom dig passar kurserna Marsipandekor och Figur bättre.

Presentkort

Kurserna kan köpas som presentkort och därefter bokas när det passar.

Marsipanskolan för två personer kostar 799kr och  bokas här

Marsipanskolan för en person kostar 450 kr och bokas här

Var? I Huddinge, strax söder om Stockholm

När? Året om

Varar: Beroende på kursinriktning kan längden på kurserna skilja sig åt lite grand. De allra flesta är dock 2 timmar.

Kurser som går för tillfället:

Kurs i marsipanV.47 Höstmys med Dropp-in

Marsipanpyssla efter eget tycke och intresse. På plats finns material, verktyg, tillbehör och möjlighet att chokladoppa sina färdiga figurer. Det är bara att droppa in när man själv har tid under hela eftermiddagen. I priset ingår 150gr marsipan, fika, en trevlig och inspirerande stund samt en presentkorg. Mer material kan köpas på plats.

 En person 450Kr – Läs mer – Beställ Två personer 799Kr – Läs mer – Beställ

V.48 Marsipankurs med jultema

Gör tomtenissar och julegrisar i marsipan steg för steg tillsammans. Doppa dem i choklad och placera dem sedan i fina presentaskar. Mysigt och lärorikt att göra. Trevligt att ge bort.  Provsmakning och material ingår.

 En person 450Kr – Läs mer – Beställ Två personer 799Kr – Läs mer – Beställ

 

Andra bakupplever från andra aktörer

cupcakeprovningBaka polkagrisardessertavsmakning norrköping

Om Mitt Söta Skafferi

Mitt Söta skafferi och Marsipanskolan är verksamheter som syftar till lära ut, skänka inspiration och tillhandahålla redskap som krävs för bakning. Företaget, som har funnits sedan 2007, har både en nätbutik och en fysisk butik i Huddinge, strax söder om Stockholm. Mitt söta skafferi kan delas in i tre delar:

Nätbutiken

MarsipanskolaI nätbutiken hittar du allt du behöver för att skapa dina egna former, figurer och mönster. Här hittar du även dekorationer – ätbara såväl som oätbara. Till exempel kan du handla fina modelleringstillbehör i form av bär och frukter, actionfigurer och bebisdekorationer i plast samt alla möjliga olika marsipanfigurer.

Här finns även det du behöver för att paketera dina bakverk på ett snyggt sätt. Cellofanpåsar, marsipankartonger, presentpåsar i olika färger, plåtburkar, korgar, stickers, silkespapper – ja, det mesta som behövs för att klä dina godbitar på ett snyggt sätt.

Hit kan du också gå för årets alla högtider. Produkter finns till jul och påsk, och även till större evenemang så som studentfiranden och bröllop.

Den fysiska butiken

Sedan 2015 finns det möjlighet att se nätbutikens produkter ”IRL” innan du bestämmer dig för att köpa dem. Butiken ligger på Solgårdsvägen 6 i Huddinge, strax söder om Stockholm och erbjuder samma sortiment som den digitala affären.

Förutom de produkter som finns online, hittar du även olika presentförslag, detaljer och ytterligare godsaker som inte hittas på nätet. Om du planerar ett besök, tänk på att kolla upp öppettiderna i förväg, då de kan variera från vecka till vecka.

Kurser

Genom Marsipanskolan, som drivs av Mitt söta skafferi, har du möjlighet att lära dig göra marsipanfigurer från grunden. För dig som redan har grundläggande kunskaper finns det även kurser som ger dig möjlighet att utveckla dina färdigheter ytterligare. Det handlar bland annat om marsipanmodellering, dekorering av bakverk och annat marsipanpyssel.

Kurserna låter dig vara kreativ med olika färger och former, samtidigt som du får både praktisk och teoretisk kunskap kring det anrika hantverket.