FlowerPaste

Flowerpaste är ett mjukt, elastiskt och ätbart material – Perfekt för figurer till tårtan

 

röd flowerpaste

Röd Flowerpaste

Röd flowerpaste från märket Renshaw. Massan, som består av mestadels socker, kan användas för att tillverka figurer eller för att fodra tårtor.

Pastan är elastisk och kan kavlas väldigt tunt, vilket är fördelaktigt för tillverkning av exempelvis blommor. Lämplig för personer som äter vegansk- vegetarisk- och kosherkost. En förpackning innehåller 250 g

55 :-

Till Butik / Beställ

Flowerpaste flerpack

Flowerpaste Multipack Grundfärger

Multipack flowerpaste från märket Renshaw, med över 100 års erfarenhet inom bakning och tårtdekoration. Förpackningen innehåller totalt 500g flowerpaste fördelat i fem olika färger – gul, grön, blå, röd och vit. Massan kan bland annat användas för att göra tårtdekorationer och små figurer till andra bakverk.

139:-

Till Butik / Beställ

Flowerpaste vit

Renshaw Flowerpaste Vit

Elastisk och snabbtorkande flowerpaste från märket Renshaw, som kan användas vid tillverkning av figurer och dekorationer till tårtor och bakverk. Massan är vit och kommer i förpackning om 250g.

44:-

Till Butik / Beställ

Flowerpaste / Gumpaste

Flowerpaste, eller Gum Paste som det också kallas, är en pasta baserad på florsocker som går att kavlas väldigt tunn tack vare att den innehåller ämnet Gum-Tex. Det gör att pastan blir väldigt elastisk och enkel att arbeta med och en annan fördel är att den stelnar ordentligt så att figurerna håller formen.

Flowerpaste är ett utmärkt material att använda till små dekorationer så som blommor och blad i alla möjliga former.

Skillnad på Sockerpasta och FlowerPaste

Att veta vilken pasta man ska arbeta med kan vara svårt men sockerpasta och flowerpaste används för det första till olika saker. Sockerpastan lämpar sig bra till att täcka tårtor och funderar till viss del att göra dekorationer och figurer med.

Dock är den inte alls lika elastisk som Flowerpaste och går inte heller att kavla lika tunn. Flowerpaste lämpar sig bättre till små detaljrika dekorationer och har egenskapen att den torkar både snabbare och mer än vad sockerpastan gör.

Ska man baka en tårta kan man alltså täcka den med sockerpasta, för att sedan fylla på med vackra dekorationer gjorda av flowerpaste. Man bör inte täcka en tårta med flowerpaste, men däremot går det bra att göra figurer i sockerpasta om man vill. Det är svårt att få till ett lika bra resultat dock, eftersom att sockerpastan inte är lika enkel att jobba med, och figurerna stelnar inte på samma sätt.

Hur används FlowerPaste?

Flowerpaste är ett mjukt och elastiskt material men man kan behöva arbeta med det en stund i händerna för att mjuka upp det till önskad konsistens.

Det går sedan att kavla väldigt tunt tack vare den höga elasticiteten och passar bra när man vill göra små och detaljerade dekorationer till tårtor och andra bakverk.

Det man kan tänka på är att materialet stelnat väldigt snabbt och blir då hårt som en sockerbit. När man arbetar med fowerpaste får man se till att ta ut just den mängd material man ska arbeta med för stunden och se till att sluta förpackningen så att det inte torkar.

Olika märken

  • Ballinas Gum Paste
    En billig flowepaste som har en smidig men lite hård konsistens. Pastan finns bara att köpa i vitt men är enkel att färga.
  • Satin Ice Gum Paste
    En väldigt elastisk flowerpaste som kan upplevas som något svårformad. Blir mjölig i konsistensen när den torkat och figurerna går lätt sönder. Finns bara i vitt men är enkel att färga själv.
  • Squires Kitchen – Sugar Florist Paste
    En flowerpaste som kräver en stunds arbetande med händerna för att bli smidig och elastisk nog att jobba med. Finns i flera färger men har ett väldigt högt pris.

Tillbehör

Det finns massvis med tillbehör om man vill göra dekorationer med Flowerpaste. Ett enkelt sätt att få till fina figurer är att använda sig av utstickare i olika former. En kavel är ett självklart redskap för den som vill jobba med materialet och det finns roliga mönsterkavlar som ger fina avtryck i pastan. För att forma figurer och dekorationer av Flowerpaste är det egentligen bara fantasin som sätter gränserna och många vanliga saker man har hemma i köket är bra vertyg att använda sig av, så som gafflar och knivar i olika storlekar.