Dekorationsverktyg

dekorationsverktyg till tårta

Hitta rätt i djungeln av dekorationsverktyg – Skapa unika och snygga bakverk

utstickare

Utstickare

Dekorera lyxiga cupcakes med blommor och blad, skriv något fint på bakverket eller skapa en personlig doptårta med nallebjörnar och små fotavtryck.

Med en utstickare är det lätt att lyckas med egna dekorationer för tårtor och andra bakverk. Skapa imponerande kreationer i fondant, sugarpaste eller marsipan genom att enkelt trycka ut olika former i den utkavlade massan.

köpknapp


flowerpics

PME flower pics – Formar för sockerblommor

PME flower pics är ett praktiskt verktyg för att säkert och snyggt dekorera tårtor med blommor av olika slag. Blommorna stoppas enkelt ned i hållarna, som i sin tur placeras i bakverket med spetsen nedåt. Produkten håller på så vis blommorna på plats. För mer stabilitet kan man anpassa hållarnas storlek till blommorna genom att först fylla dem med sockerglasyr eller sugarpaste.

Produkten passar utmärkt för både plast- och sockerblommor. Vid dekorering med riktiga blommor kan hållarna med fördel fyllas med vatten innan.

PME flower pics finns att köpa i storlekarna small, medium och large.

köpknapp


dekorationsset sockerpasta

Wilton dekorationsset deluxe

Wiltons dekorationsset deluxe är perfekt för den som vill kunna skapa inspirerande bakverk. Det innehåller en stilren förvaringslåda med praktiska verktyg som gör det enkelt att dekorera vackra och kreativa tårtor. Setet består av 46 olika delar av hög kvalité som är mycket lätta att använda.

Den praktiska förvaringslådan är perfekt för att organisera och förvara de många delarna. I lådan finns en vinklad palett, 24 engångsspritspåsar, en twist quick tyllkoppling som underlättar byte av tyllar samt 18 olika tyllar: 4 runda, 2 droppblommor, 5 stjärntyllar, 2 kronblad, 1 volang, 2 blad, 1 korgtyll och 1 multi-openingtyll.

köpknapp


Formskålar för sockerpasta

Wilton flower Shaping bowls – Skålar för sockerpasta

Med flower shaping bowls från Wilton är det lätt att själv skapa vackra blommor och blad i sockerpasta, flowerpaste, royal icing eller gumpaste. I skålarna kan man forma och torka dekorationer med en realistisk look i olika storlekar.

Wiltons flower shaping bowls har små hål i botten, vilket ökar ventilationen och hjälper dekorationerna att torka. Hålen gör det dessutom lättare att justera skålens position, något som ytterligare optimerar torkningen. För att de även ska kunna forma och torka blommor som har blivit fästa på floristtråd finns det också ett hål i skålens mitt.

köpknapp


pme sidescraper

PME Side scraper tårtskrapa

Side scraper är en praktisk och billig tårtskrapa från PME Arts and Crafts som gör det enkelt att snabbt och smidigt ge tårtan en härlig textur. Med den tandade kanten blir det så pass lätt att dekorera grädde, frosting eller smörkräm längs sidorna på tårtan att även barnen kan vara delaktiga.

Skrapan är 7,5 cm bred och 10,7 cm lång. Den är tillverkad i vit plast och mycket enkel att rengöra.

köpknapp

mönsterroller

Mönsterroller

Ge tårtan eller bakverket en personlig prägel med snygga mönster i marsipanen som imponerar på gästerna. Med en mönsterroller är det enkelt att göra vackra dekorationer i marsipan eller sockerpasta.

Pastan eller massan kavlas först ut, och rollern rullas sedan över den för att snabbt skapa snygga mönster av olika slag.

köpknapp 

palettkniv

Paletter

En palett är ett verktyg som underlättar utbredning av krämer, fyllning eller grädde i och omkring tårtor. Den kan också användas för att skära bort överflödig fyllning samt för att smidigt lyfta på bakverket.

Det finns en mängd olika storlekar och modeller att välja mellan. För små bakverk funkar det med en liten palett, men för tårtor är en stor vinklad modell att föredra.

köpknapp

Spritspåsar

Spritspåsar

Spritspåsen är ett redskap med mängder av olika användningsområden. Den kan vara ett väldigt bra hjälpmedel när man ska fördela kaksmet eller snabbt och kladdfritt fylla bakverk med fantastiska krämer.

Använd spritspåsen för att snyggt lägga upp mat på ett fat, eller kombinera den med en tyll för att läckert dekorera tårtor och cupcakes med frosting och grädde.

köpknapp

 

 

tårtbild collage Sockerpasta tårtbild collage