Chokladprovning/kurs

chokladprovning

Chokladprovning – Välj på 10 orter

Tycker du om choklad? I sådana fall är dessa upplevelser något som bör stå högt upp på att göra-listan.

Oavsett om du vill göra dina egna praliner eller bara äta dem, kommer dessa chokladupplevelser vara utsökta.

 • 1,5 timme
 • Stockholm, Göteborg, Uppsala, Västerås, Örebro, Umeå, Gävle, Borås, Östersund, Karlskrona, Vetlanda, Gränna
 • BYTESRÄTT I 3 ÅR

439:-

Stockholm, Göteborg, Uppsala, Västerås, Örebro, Umeå, Gävle, Borås, Östersund, Karlskrona, Nynäshamn, Vetlanda, Haninge, Gränna

Beställ 

Recensioner via Upplevelse.com

chokladprovning recensoin

Pralinkurs (Stockholm)

Tycker du om praliner? I sådana fall kan du låta kreativiteten flöda och göra dina alldeles egna mästerverk under den här pralinkursen. Förutom att lära dig de praktiska delarna kring pralintillverkning, kommer du också kunna mycket om chokladens historia och effekter när kvällen är slut.

Högt kvalitativa råvaror och choklad kommer att användas för att göra pralinerna. Kursledarna kommer att pedagogiskt gå igenom varje arbetsmoment i processen. Det handlar bland annat om att temperera chokladen, göra en fyllning till pralinerna samt gjuta pralinskal i form.

Dina utsökta skapelser kommer du att få ta med dig hem i snygga pralinaskar. Om du tycker om choklad, bör den här upplevelsen inte göra dig besviken.

Pralinkursen hålls i Stockholm och tar mellan 1,5 och 2 timmar. Priset, 495 kronor, är per person.

Beställ

chokladprovningChokladprovning

Det är nog få som inte tycker om choklad. Den här upplevelsen skulle dock kunna motbevisa även den mest inbitna chokladmotståndaren. Under den här varierande chokladprovningen kommer du att få smaka på olika typer av choklad – gemensamt för dem alla är att det är riktig kvalitetschoklad.

Samtidigt som du avnjuter chokladen kommer du också att få lära dig mer om dess historia. Processen från böna till att hamna på bordet framför dig kommer att redogöras av en kunnig handledare.

Orter där chokladprovning hålls:

 • Stockholm
 • Malmö
 • Uppsala
 • Örebro
 • Norrköping
 • Umeå
 • Borås
 • Östersund

Priset är 349 kronor och avser en person. Upplevelsen varar i ungefär en och en halv timme och utförs tillsammans med andra i grupp.

Beställ

Rom- & chokladprovning

rom-och-chokladprovningTas med på en svårförglömlig resa i rommens och kakaons spår, där chokladen ligger i starkast fokus. Upplev nya smaker och kombinationer som dina smaklökar knappt trodde fanns.

Medan du smakar högt kvalitativ choklad, kommer en kunnig och chokladpassionerad sommelier att guida dig genom kakaons resa från böna till lyxig chokladpralin. Du kommer även att få lära dig om hur en hel industri har växt fram runt den här bönan.

Rommen och chokladen har en sak gemensamt – de är både gjorda på sockerrör. Till de olika chokladtyperna kommer du att serveras olika sorters rom, som kompletterar chokladen på ett utsökt sätt.

Var? Stockholm och Göteborg

När? Mellan september och maj

Pris: 595 kronor per person

Beställ