Baka dinosaurie? Wilton Decoration Muffinskit – Recension

Muffins dinosaurie recension

 

Cupcakes med söta dinosaurieansikten och goda små taggar är en riktig stämningshöjare på kalasbordet. Otroligt enkla och snabba att göra och det enda man behöver utöver är ett gäng muffins och en klick grädde.

BETYG 5/5

Dekorationssetet med dinosaurietema är en toppenprodukt för den som inte gillar att kladda och söla allt för mycket i köket men ändå vill göra något extra, till exempel till barnkalaset. Man behöver inte en massa speciella baktillbehör utan det räcker gott och väl med sådant man har hemma. (Inlägget är ett samarbete med Barnkalaset – Men recensionen är helt utifrån vår åsikt)

Om produkten

Förpackningen med dekorationskitet innehåller formar, huvuden och taggar för att skapa 24 gulliga dinomuffins. Dom söta små huvudena är gjorda i papp och fastsatta på en genomskinlig plaststicka.

Dom gröna taggarna smakar precis som strössel men har en något större storlek. Formarna har tryck som föreställer ben vilket var ett extra plus i kanten. Dessvärre finns ingen beskrivning på svenska men med tanke på vad kitet innehåller var det inte så svårt att lista ut hur man skulle göra.

Gör såhär

Baka favoritmuffinsarna eller varför inte göra det ännu enklare genom att köpa färdiga. Jag valde att baka mina egna och variera smakerna mellan choklad och vanilj. Medan dom svalnade vispade jag upp grädden med lite grön karamellfärg för att sedan spritsa den som ”kroppar” ovanpå muffinsarna.

Jag valde att göra en liten kulle av grädde i muffinsarnas mitt för att få lite extra höjd där. Sedan fortsatte jag runt hela bakverket för att täck hela ovansidan. Har man ingen sprits eller om man vill ha en slät yta går det såklart lika bra att bre ut grädden med en kniv eller liknande.

Nästa steg var att dekorera med dom medföljande tillbehören – huvuden och godistaggar. Plastpinnen som håller huvudena å plats är ganska lång och sticks enkelt ner i bakverket. På formen finns framben och bakben så är man petig sticker man såklart ner huvudet mellan dinosauriens framben så att den lilla varelsen blir proportionerlig.

Taggarna är större än vanligt strössel men ändå ganska svåra att hålla mellan fingrarna och dessutom placera snyggt utan en massa kladd. Därför valde jag att använda en pincett för att underlätta.

Resultatet

Snabbt, enkelt, roligt och fint! Så skulle jag sammanfatta användningen av Wilton Decoration Cupcake kit. Man behöver inga större kunskaper kring bakning och man kan använda sig av sånt man reda har hemma i kökslådorna.

Skulle jag ha gjort någonting annorlunda så skulle jag ha valt en annan topping en grädde, gärna något mer stabilt som smörkräm eller någon variant av frosting. Dels tappar grädden lätt formen när man spritsar den och dels var den lite för mjuk för taggarna.

Det blev helt enkelt lite krångligt att få dit dom utan att trycka ner dom för djupt. I övrigt blev resultatet bra och dom små fikagästerna som kom på besök var mer än nöjda. Produkten i sig får 5/5 i betyg tack vare den enkla användningen och det festliga slutresultatet.

BETYG 5/5