Cake Pops Pinnar m.m

Cake pops

Cake Pops är en efterrätt eller bakverk som går snabbt och enkelt att göra. De är formade som små bollar eller andra roliga former i olika storlekar och sitter fast på pinnar ( speciella Cake Pops Pinnar) , så att själva utseendet liknar en klubbas. En svensk förenklad beskrivning och namn på Cake Pops är kakpinnar.

Pinnar för Cake Pops

Se utbud inom Cake Pops Tillbehör

Bok om Cake PopsHur man gör Cake Pops

Att göra Cake Pops går snabbt och enkelt. Det finns olika recept och ingredienser beroende på hur man vill att de ska smaka. Här är några enkla steg i hur man gör generellt.

  • Grund ingrediensen är en mjuk kaka, som en sockerkaka eller muffins, som ska smulas sönder Att använda en mixer är att föredra.
  • När man sedan har en skål med smulor från en kaka blandar med det med något krämigt, som exempelvis Philadephia ost, nutella eller annan frosting som man kan använda till Cupcakes.
  • Sedan formar man kakdegen till bollar eller annan önskad form.
  • Vissa recept kräver att de färdiga ”bollarna” ställs i kylen ett tag innan man arbetar vidare.
  • Därefter doppar man kakan, som nu satts fast på s.k Cake Pops Pinnar, i smält choklad. Ljus eller mörk choklad är helt beroende av ens egen smak eller recept.
  • Om man vill kan man sedan rulla bollarna i strössel.
  • Som sista steg sätter man i de färdiga Cake Popsen i en slags behållare och ställer in dem i kylen tills chokladen stelnat.

Tillbehör – Inte bara Cake Pops Pinnar och Choklad…
Vissa tillbehör är ett måste för att kunna göra Cake Pops, medan andra tillbehör enbart kan förenkla själva bakningen.

Cake Pops Pinnar

– är också ett måste för bakningen. Det finns olika varianter utav dessa pinnar, då vissa är gjorda utav plast som sugrör medan andra är som vanliga pinnar man får när man köper klubbor. Cake Pops utan Cake Pops Pinnar är som kärlek utan kyssar. Om ens det…

cake pops ställningStäll

är ett sådant viktigt tillbehör, som man använder att ställa de färdiga bakverken i. Det finns olika varianter utav dessa, då vissa är enkla och praktiska medan andra är mer eleganta.

Cake Pops formar

är ett roligt tillbehör är formar som gör att ”bollarna” kan vara formade som andra saker, som tillexempel blommor och hjärtan. Dessa formar använder man på så sätt att man gräddar sin sockerkaka i dem och låter kakan svalna. Sedan behöver man inte smula sönder de färdiga kakorna och blanda med någon annan ingrediens, då kakan redan fått en fast form efter önskat utseende.

cake pops ställ

Presentförpackningar

är nästan ett måste. Detta är inte ett bakverk man ”snor ihop” till sig själv utan är främst till festligheter eller att ge bort i present. Presentaskarna gör de finna Cake Pops Pinnarna ännu snyggare och ramar in presenten perfekt.

Garnering: Inom garnering finns en mängd olika varianter. Med det är vanligt att använda sig av strössel, glasyr, chocolate Melts och Candy Melts.

 

 Här kan du köpa följande produkter:

Se allt inom Cake Pops

Några hjälp på vägen från Youtube

”Super Mario”

Turtles

Halloween